10 activitati pentru vacanta de vara

Pentru ca vacanta tocmai s-a instalat si promite mult soare si voie buna, ne-am gandit sa va venim in ajutor cu cateva idei nastrusnice de activitati ideale pentru vara aceasta. Nu aveti nevoie decat de prichindei pusi pe distractie si cateva accesorii usor de procurat.

Pictura pe copaci poate fi o idee minunata pentru o dupa amiaza insorita in care nu mai stiti cum sa va distrati cu copiii vostri. Aveti nevoie de acuarele pe baza de apa, pensule si...copaci, bineinteles! Daca nu aveti curte suntem siguri ca veti gasi ce cautati in gradina blocului. Nu e deloc complicat! Aveti liber la creatie, nu va trebuie sablon sau vreun model dupa care sa va inspirati ci doar muuulta multa culoare si...imaginatie.
Daca tot ne-am apucat de pictura, sa coloram si niste norisori. Nu, nu din aceia de pe cer ci norisori pufosi din spuma de ras. Aveti nevoie de o oglinda, acuarele si bineinteles spuma de ras. Alegeti o oglina cat mai mare pe care puneti apoi multa spuma pe care o “modelati” in forma de norisori. Apoi veniti cu pensula cu varful cat mai fin si acuarele si infrumusetati norii.

Improvizati o statie de impletit. Aveti nevoie de o rama de lemn pe care sa fixati fire lungi textile si cateva tutoriale pe care sa le urmariti in prealabil, voi parintii, pentru a-i putea invata si pe cei mici diverse modele de impletituri. Noi am testat cateva insa veti fi surprinsi sa descoperiti cate exista.

Confectionati manual un binoclu cu care sa plecati mai apoi la vanatoare de...gandacei sau furnici sau muste sau buburuze. Aveti nevoie de doi cilindri din carton de la hartia igienica sau hartia de bucatarie, in functie de marimea pe care vreti sa o aiba binoclul. Capsati sau lipiti piesele intre ele si adaugati o sfoara pe post de snur pentru a putea fi agatat la gat. Sa nu uitam ca un binoclu veritabil are si lentile. Puteti folosi doua capace din plastic sau doua cercuri decupate dintr-o sticla de plastic de apa. Fixati-le la capatul tuburilor si gata! Aveti cel mai cool accesoriu de folosit intreaga vara.

Realizati un album care sa contina elemente specifice vacantei de vara. Este un proiect amplu care ii va tine ocupati pe copii zilnic. Cautati impreuna lucruri speciale cum ar fi frunze cu o forma aparte, pietre, scoici daca mergeti la mare, fire de iarba, bete sau orice altceva va atrage atentia. Puteti folosi un album foto in care fixati obiectele alese pe bucati mici de hartie pe care mai apoi le bagati in foliile albumului foto. La finalul vacantei veti putea rememora impreuna cu cei mici toate locurile frumoase prin care ati fost. Fiecare fila vine insotita de o amintire placuta.

Casuta din carton. Este o activitate pe care o puteti extinde cu prichindeii pe mai multe zile si mereu puteti veni cu idei noi si imbunatatiri. Aveti nevoie de cutii din carton pe care sa le decupati si sa le folositi pentru a construi peretii noi case, acoperisul, ferestrele si usa, apoi lasati imaginatia celor mici sa zburde. Puteti lipi frunze, flori, stickere colorate pe peretii ei sau o puteti decora cu sclipici, margele, materiale textile. Suntem curiosi de rezultatul final.

Voi ce planuri aveti pentru vacanta care abia a inceput?