3 idei de cadouri pentru copiii de 3 ani

Fiecare zi de nastere a copilului este un prilej de sarbatoare si bucurie, dar in acelasi tip reprezinta un motiv de stres pentru fiecare parinte. In fiecare an rasuna aceeasi intrebare: ce cadou isi doreste copilul meu?
Cand sunt foarte mici si nu stiu sa isi exprime dorintele, cumva este mai simplu. Parintii si apropiatii achizitioneaza haine, jucarii si alte lucruri din sfera utilului. Cu cat inainteaza in varsta copilul si pretentiile cresc. Din partea celui mic, desigur.

La 3 ani, copilul poate deja verbaliza, are preferinte, isi doreste anumite lucruri pe care le si poate indica. Dar daca cel mic nu a facut asta inca, iata 3 idei de cadouri potrivite unui copil de 3 ani. Cu siguranta vei reusi sa il surprinzi cu aceste alegeri!

Computer de jucarie sau orice include o tastatura. Multe dintre jucarii sunt caracterizate ca fiind educative, insa foarte putine reusesc cu adevarat sa il invete ceva pe cel mic. Spre exemplu, cele de tip calculator sunt o modalitate ideala de a invata conceptele de baza ale matematicii. Spre exemplu, o casa de marcat de jucarie. Nu numai ca veti putea face joc de rol si va fi foarte distractiv dar il veti si ajuta pe copil sa se familiarizeze cu cifrele. Daca vorbim de computere sau laptopuri de jucarie, atunci il vei ajuta sa se acomodeze atat cu cifrele cat si cu literele. 

Kiturile de creatie sunt o alta idee minunata de cadou pentru copiii de 3 ani. Daca pana acum au fost mult prea mici pentru a folosi foarfece, ac cu ata sau pentru a se juca cu margele, lipici si alte asemenea, acum toate acestea, sub supravegherea unui adult, sunt permise. Lasa-l pe cel mic sa isi dea frau liber imaginatiei si cine stie? Poate se ascunde un mic artist in el. De fapt, toti copiii sunt mici artisti. Important este cat si cum reusim noi sa ii stimulam si sa le punem aceasta latura in evidenta.  Achizitioneaza kituri de lucru manual si lasa-l sa exploreze, sa descopere texturi noi, si pot crea opere de arta in miniatura. 

Cadou surpriza cu roti si pedale. In topul preferintelor celor mici,dar si in topul preferintelor parintilor in ceea ce priveste cadourile se afla bicicletele, trotinetele si cam tot ce implica roti si pedale. La 3 ani copilul isi coordoneaza destul de bine miscarile, este sigur pe el si este si atras de mijloace de deplasare alternative. Parintii sunt cei mai in masura sa aleaga un astfel de cadou,deoarece ei cunosc cel mai bine abilitatile copilului lor. Spre exemplu, bicicletele cu trei sau patru roti sunt mult mai stabile decat cele clasice, cu doua, iar cele cu roti late de asemenea. Furnizeaza mai multa stabilitate decat cele cu roti inguste. La fel si daca ne referim la diversele materiale din care sunt confectionate. Si aici exista mici diferente. Masinariile cu cadru metalic sunt mai trainice decat cele din plastic sau lemn. Rotile clasice, umflate cu aer fac mersul mult mai usor decat rotile din plastic sau spuma. Criteriile sunt multe dar indiferent de alegerea facuta, nu uitati de casca. Protectia este foarte importanta.