4 idei de activitati in natura, primavara

Ce aduce primavara pe langa soare, miros de copaci infloriti si natura trezita la viata? O binemeritata vacanta de care cei mici vor fi cu siguranta incantati. 
De ce este important sa ii invatati pe copii notiuni specifice despre fiecare anotimp in parte? Numai in felul acesta vor fi constienti de toate schimbarile care se intampla in jurul lor, in natura. Este bine sa inteleaga inca de la varste fragede de ce se schimba vremea, de ce iarna sunt mai putine vietati in natura fata de primavara sau vara, ce anume se intampla specific in fiecare sezon?
Sa trecem la treaba, asadar! Sunteti in pana de idei si nu stiti ce activitati interesante sa faceti aceasta primavara? Iata 4 idei minunate de care sa va bucurati de la mic la mare.

Picnic in parc 
Si nu ne referim la orice picnic, ci unul de analiza si explorare. Ce puteti face mai exact? Cautati un loc retras in parc, gradina sau padure, intindeti o patura si incepeti aventura. Studiati firele de iarba, ce culoare au, cum arata radacinile lor, cum se simt la atingere. Admirati florile apoi si invatati-i pe cei mici cum sa le simta mirosul. Identificati culorile si denumirile lor si ajutati-i sa le recunoasca. Treceti apoi la ceea ce credem noi ca va fi partea lor preferata: studiul insectelor. Fiti atenti la furnici, fluturi, buburuze, gandacei, melci si rame si analizati impreuna cu copiii cum anume interactioneaza micile vietati cu natura. 

Borcanul tematic
Dupa cum va sugereaza si numele, borcanul tematic este un loc magic unde se reunesc toate elementele specifice primaverii. Ce anume puteti pune in el? De la pietre in forme si culori inedite pana la papadii, iarba, crengute, flori, frunze, pamant. Porniti la vanatoarea de comori cu cei mici si vedeti ce lucruri ascunse va rezerva natura. Garantam ca borcanul va fi la final un spatiu unde prezenta primaverii se va simti din plin.


Ferma de animale
O activitate bazata pe observatie din care cei mici pot intelege notiuni de baza despre viata si despre cum totul renaste in jurul nostru, primavara. Cautati o ferma cu animale in jurul orasului sau mergeti chiar la tara si analizati puii de animale. Este sezonul in care iezii, mieii, iepurasii, puii de gaina sau de rata vad lumina zilei pentru prima data si suntem siguri ca cei mici vor fi tare nerabdatori sa interactioneze cu ei sau sa ii hraneasca, de ce nu. 

Gradinaritul 
Si prin gradinarit ne referim mai mult la plantatul fie de flori fie de legume precum rosii, ardei, castraveti, fasole ori plante aromatice sau capsuni. Puteti face asta fie in natura, daca dispuneti de curte cu gradina, fie acasa, pe balcon. Aveti nevoie de cateva ghivece, pamant, mici lopeti sau orice alta unealta care va ajuta sa nivelati pamantul si desigur, seminte. Dupa ce ati aranjat frumos ghivecele si ati sadit semintele, adaugati apa si gata! Misiune indeplinita. Urmariti evolutia plantelor in fiecare zi si puteti chiar sa faceti cate o poza fie saptamanal, fie zilnic, pentru a vedea putea vedea alaturi de cei mici fazele prin care semintele devin adevarate plante. 


Voi cu ce obisnuiti sa va ocupati timpul primavara? Ce va place sa faceti cu cei mici?