5 idei de activitati cu copiii in aer liber

Stim cu totii beneficiile timpului petrecut in aer liber atat pentru noi adultii cat mai ales pentru copiii nostri. Si pentru ca vremea calda deja s-a instalat, nu mai avem nicio scuza sa amanam iesirile la joaca in afara casei. 

Indiferent ca ai copilul mic sau e deja scolar, sigur ti s-a intamplat macar o data sa te roage puiul tau sa mai ramaneti putin in parc sau afara in jurul blocului sa se mai joace putin desi era timpul sa va indreptati spre casa. Copiii sunt mult mai conectati cu natura decat suntem noi, majoritatea adultilor. Asadar cea mai mare bucurie pe care i-o poti face copilului tau este sa ii oferi cat mai multe ocazii de joaca in aer liber. 

Iata 5 idei de activitati ce le poti face cu copiii in aer liber:

1. O drumetie in natura.
Indiferent ca locuiesti intr-un oras aglomerat, sau o zona mai linistita, cu siguranta ai in apropiere o padure, un lac sau doar un parc cu multa vegetatie si indepartat de agitatia orasului. O simpla plimbare prin natura va aduce bucurie garantata copiilor. Ei sunt mereu curiosi, dornici de aventura si de explorare. Puteti analiza copacii, florile, cerul senin sau apa lina a unui lac. Puteti purta discutii despre speciile de plante sau vietati pe care le intalniti. Copiii pot alerga in voie, pot asculta trilurile pasarelelor, pot culege flori salbatice ori sa isi unelteasca o sabie sau o bagheta magica dintr-o crenguta gasita in drum. O drumetie va fi mereu un prilej minunat de joaca, de a stimula creativitatea copilului, de relaxare si cu siguranta o activitate fizica binevenita ce se va lasa cu un somn adanc seara la culcare.

2. O tura in parc cu bicicleta sau trotineta.
Fie baiat sau fetita, fiecare copil are o bicicleta sau o trotineta cu care adora sa se aventureze in curse, sa se ia la intrecere cu alti copii si mai ales sa iasa pe primul loc. Nu necesita prea multa organizare si nici nu ne ia prea mult timp. Deci o tura cu bicicleta/trotineta poate fi planificata chiar si dupa terminarea temelor de la scoala si a programului de la serviciu al parintilor. Distractia este garantata, miscarea e intotdeauna binevenita si asigura un plus de sanatate.

3. Picnic in natura.
Chiar si cel mai mofturos copil va manca cu placere orice ar avea in fata pe o paturica la iarba verde, mai ales daca in vizita la masa apare neanuntat un gandacel sau o furnicuta. Masa va fi mai copioasa si joaca se va instala de indata. Un picnic intr-o poienita la marginea unei paduri sau pe malul unui lac va va incarca de energie pozitiva. Doar prin simplul fapt ca vor putea merge desculti prin iarba din imprejurimi, vor explora cu manutele in pamant cautand gandacei, sau vor hrani pestisori cu frimiturile ramase de la sandvis, copiii vor primi o lectie de neuitat despre mediul inconjurator. Iar tu ca parinte vei avea cu siguranta parte de deconectare de la grijile zilnice.

4. Vizita la gradina zoologica.
Fie ca in zona in care locuiesti exista o gradina zoologica sau va trebui sa parcurgi cativa km cu masina, cu siguranta vizita la zoo va merita efortul. Copiii adora animalele si cu atat mai mult sunt fascinati sa vada in realitate specii pe care le  descoperisera doar in carti sau la TV. Vor fi impresionati si dornici sa afle atatea lucruri noi despre mediul in care animalele salbatice traiesc, le vor putea studia indeaproape, se vor putea bucura de o plimbare binemeritata prin parcul amenajat si cu siguranta vor pleca acasa cu amintiri frumoase si poate chiar si cu un suvenir. Vizita la gradina zoologica este de departe cel mai bun prilej de a oferi copiilor tai o lectie despre animale oferita prin joaca in aer curat. 

5. Jocul cu mingea.
Copilul tau e pasionat de fotbal, baschet, tenis sau pur si simplu ii place sa alerge dupa minge? In acest caz ai la indemana cea mai buna varianta de a petrece timpul in aer liber cand esti in lipsa de alte idei. Fie ca mergi la un teren de sport amenajat in aer liber sau alegi sa iesi in parc cu cel mic sa alergati si sa dati cu piciorul in minge, cu siguranta veti avea parte de o partida buna de joaca si sport. Copilul isi va consuma energia, isi va dezvolta abilitatile in sportul preferat si va capata o portie zdravana de sanatate. Indiferent cine va castiga jocul, atat tu cat si copilul tau veti pleca acasa cu buna dispozitie si zambete pe fata. 

Fie ca este vorba de o ora, doua dupa programul de munca in cursul saptamanii sau o zi intreaga de weekend, este foarte important sa petrecem timp in afara casei si sa alegem activitatile potrivite in functie de pasiunile copiilor nostri sau de stilul fiecaruia. Cu aceasta ocazie ne vom crea o legatura mai puternica cu copiii, le asiguram doza zilnica de miscare, sanatate, joaca si totodata ne vom induce si noua, parintilor, o stare de buna dispozitie si relaxare. Cu atat de multe beneficii amintite, nu imi ramane decat sa va urez: Spor la joaca in aer liber!