5 lectii pe care le putem invata de la bunici

Bunicii sunt o parte importanta din viata oricarui copil de azi si adult de maine. De ce? Rabdarea lor imensa si dragostea nelimitata isi pun amprenta asupra celor mici. Cu siguranta aveti multe amintiri frumoase cu bunicii vostri insa acum, cand ati devenit parinti, probabil va intrebati care sunt lectiile si lucrurile bune pe care le puteti invata de la ei. Iata ce ne vine noua in minte atunci cand ne gandim la bunici.

Energia pentru joaca
...ce pare ca nu se mai epuizeaza niciodata. De unde vine? Din inima! Atat de simplu. Un lucru important pe care il putem invata de la bunici este sa nu uitam niciodata sa fim copii. Si cum putem exersa cel mai bine asta daca nu prefacandu-ne noi insine ca suntem copii. Suntem siguri ca i-ati surprins de multe ori pe parintii vostri jucandu-se cu nepotii. Urmati modelul! Face bine atat sufletului cat si mintii.

Dragostea neconditionata
Bunicii sunt prin definitie intelepti. Furati un pic de la ei si invatati sa iubiti tot ce va inconjoara, nu doar persoanele dragi ci si animalele, plantele, natura, obiectele cu valoare sentimentala. Cultivandu-va asta, veti vedea cum rabdarea cu cel mic va creste. Veti intelege cat de importanta este fiecare etapa din dezvoltarea lui si veti reusi sa priviti orice greutate cu optimism. Copiii simt cand parintii ii iubesc neconditionat si cand au rabdare cu ei si ii copiaza. Este, de fapt, ceea ce ne si dorim. Sa fim modele pentru copiii nostri.

Nu luati totul in serios
Cel mai de pret lucru pe lumea aceasta este sanatatea. Restul se poate rezolva. Urmariti-i pe bunici cat de mult pretuiesc sanatatea. Daca ati inteles si voi asta, orice probleme ati avea se pot rezolva cu...o portie serioasa de ras. Cel mai bun medicament pentru orice greutate este rasul si voia buna.

Iubiti-va viata!
...cu absolut tot ce vine la pachet. De multe ori, bunicii se intampla sa fie mult mai optimisti si plini de viata decat parintii. Nu exista o reteta pentru fericire insa ce putem invata de la bunici este sa privim intotdeauna partea plina a paharului si sa nu avem niciodata regrete pentru deciziile pe care le-am luat. Bucurati-va de fiecare moment petrecut alaturi de copiii vostri la fel cum si bunicii se bucura din plin de clipele langa nepoti.

Acordati atentie 100% momentului
Fiti acolo! Fiti prezenti si implicati in ceea ce faceti. Fie ca este vorba de o activitate cu cel mic, de gatit, de curatenie in casa, de conversatie, indreptati-va atentia catre ceea ce faceti. Ati vazut, probabil, de foarte multe ori cat de implicati sunt bunicii in jocul cu nepotii sau in conversatiile cu ei. Nu fac si altceva in paralel ci isi indreapta atentia catre ceea ce se intampla in acel moment. Poate parea greu, la prima vedere, tinand cont de faptul ca traim in vremuri agitate unde totul se petrece pe fuga si nu mai apucam sa avem timp pentru nimic insa incercati sa faceti o selectie in ceea ce priveste lucrurile importante, care necesita atentie 100% si lucrurile mai putin importante. Concentrati-va pe prima categorie si veti vedea cat de bine va veti simti stiind ca ati dus ceva la bun sfarsit. Satisfactia va fi mult mai mare.

Voi ce alte lucruri ati invatat de la bunicii vostri sau de la bunicii copiilor vostri? Suntem tare curiosi asa ca va invitam sa impartasiti cu noi.