5 produse care il vor ajuta pe copil sa doarma mai bine

Somn linistit echivalent mama fericita si odihnita. Stim foarte bine cat de anevoios poate fi somnul celui mic in primii chiar doi ani de viata. Treziri multiple, drumuri dese la patul bebelusului, nopti nedormite. Suna tragic dar totodata stim cu totii cat de fericiti si impliniti ne face sa ne simtim meseria de parinte. 
Iti propunem o lista cu 5 produse care vin ca o salvare atat pentru tine cat si pentru cel mic. El va avea un somn mult mai linistit deci tu vei fi mai odihnita.

Umidificatorul 
Aerul din camera copilului este uneori decisiv in determinarea calitatii somnului. Un aer uscat va produce congestie nazala deci un somn agitat. Ajuta-l pe cel mic sa respire bine pe timpul noptii cu ajutorul umidificatorului. Acesta ajuta la prevenirea infectiilor respiratorii, a nasului infundat, scade riscul de a raci. Ce sa mai, o adevarata inventie pentru parinti.

Lenjeria de pat din bumbac
Sanatatea pielii celui mic se numara printre topul obsesiilor mamelor. Grija la detergenti, grija la materialele hainutelor dar grija trebuie sa fie si atunci cand alegem lenjeria patutului. Aveti in vedere ca aceasta sa fie din bumbac moale iar daca optati pentru printuri colorate acestea sa fie realizate cu vopseluri naturale. Un pat cu asternuri moi, delicate cu celui mic va facilita un somn linistit.

Sacul de dormit
Recomandat in special pentru bebelusi, dar foarte indragit si de copiii mai mari, sacul de dormit are beneficiul de a recreea un mediu cald si primitor ca in burta mamei. Cei mici se vor simti protejati iar parintij vor scapa de stresul dezvelitului. Oricat de banal ar parea, sacul de dormit are rolul de a a-l face pe cel mic sa doarma perioade mai lungi de timp, intr-un mediu extrem de placut si ocrotitor. 
 

Salteaua ortopedica
Stim cu totii ca in primele luni de viata, bebelusii dorm pana la 17-19h pe zi. De aceea, o postura sanatoasa este vitala. Calitatea somnului la o varsta atat de frageda este influentata foarte mult si de suprafata de dormit. Aceasta trebuie sa fie perfect plana, fara denivelari sau adancituri. Nu faceti rabat de la acest aspect si alegeti intotdeauna o saltea de calitate care sa ii ofere sustinere si confort.

Pijamalele 
Stiti ce mai contribuie la un somn linistitor? Pijamalele moi, de calitate. Alegeti materiale organice care sa nu raneasca pielea in niciun fel si printuri vesele pentru vise frumoase. Fiti atenti la detalii si alegeti intodeauna pijamale care sa faciliteze schimbarea scutecului pe timpul noptii. Poate nu vrei sa il trezesti pe cel mic la fiecare schimbare de scutec, asa alege un model care sa iti usureze munca si in care copilul sa aiba libertate de miscare.
 

Piata actuala de produse disponibile pentru bebelusi si copii este una foarte variata. Informeaza-te si opteaza pentru calitatea alegand produse care consideri ca se potrivesc nevoilor celui mic. Un somn linistit are la baza cateva criterii simple pe care tu le poti indeplini cu succes: un ambient placut, un pat confortabil, hainute moi. Bucura-te de toate acestea si ofera-i copilului un somn pe masura.