Beneficiile interactiunii copiilor cu jucarii din lemn

Le-am indragit si noi, adultii, in copilarie si chiar si acum ne amintim cu drag de ele.
Despre ce sa fie vorba oare? Despre minunatele jucarii din lemn, atat de adorate de multe generatii. Dar ne-am intebat, oare, care sunt intr-adevar motivele pentru sunt atat de iubite? 

In primul rand, jucariile din lemn nu se degradeaza asa repede precum cele din plastic. Au o durata de viata lunga ceea ce inseamna ca primeaza calitatea. Pe deasupra, majoritatea jucariilor din lemn sunt facute din materiale sustenabile, certificate, asadar mai prietenoase cu mediul si nu il ultimul rand, ele sunt biodegradabile si pot fi reciclate. Prin interactiunea celor mici cu ele nu ii invatam altceva decat sa respecte mediul si sa puna pret pe lucrurile de durata.

Jucariile din lemn pot fi numite pionierele acestei categorii. Sunt folosite inca de pe vremea bunicilor si se numara printre primele tipologii de jucarii create. Printre cele iconice, enumeram cuburile din lemn, puzzle-urile, seturile de constructive si de unelte, precum si literele, ciferele din lemn si abacul. Toate acestea ii ajuta pe cei mici la dezvoltarea abilitatilor motorii precum si la rezolvarea problemelor. Tocmai simplitatea lor le face atat de interesante si atractive. 

Am putea spune ca jucariile din lemn sunt simbolul autenticitatii, trainiciei si rafinamentului. De ce toate aceste atribute? In primul rand, cei mici se pot simti mult mai conectati de natura prin jocul cu ele si pe deasupra, designul majoritatii jucariilor din lemn este unul minimalist, asadar usor de manevrat. Simplitatea lor ii face pe cei mici sa devina creativi si sa le gaseasca mereu noi si noi intrebuintari. 

O alta caracteristica importanta a jucariilor din lemn este ca ele favorizeaza interactiunea celor mici. Intr-o era a ecranelor, suntem uneori tentati sa uitam ca cei mici au nevoie de joc si activitati desfasurate impreuna. Jucariile din lemn sunt un bun mijloc prin care puteti promova jocul in echipa. 

Jucariile din lemn sunt foarte rezistente, asa ca nu va ingrijorati ca vor ceda numeroaselor busituri. Totodata, ele pot fi folosite la varste diferite asa ca jucariile cumparate la 1 an vor prezenta acelasi interes si la 6, ba mai mult, cei mici le vor reinventa, gasindu-le alte intrebuintari.

Suntem tare curiosi sa aflam cu ce jucarii din lemn se joaca cei mici si care dintre ele ocupa un loc in topul preferatelor? Va invitam la noi pe noriel.ro sa vedeti ce v-am pregatit. Spor la cumparaturi!