Carti de parenting care merita citite

Cartile de parenting sunt o lectura placuta pentru oricine.

Fie ca aveti deja un copil sau este pe drum ori va pregatiti pentru ideea de a avea un bebe, este important sa va documentati si sa fiti deschisi la acest subiect amplu si de actualitate, numit parenting. Cartile joaca un rol vital atat in vietile copiilor, cat si in cele ale parintilor asa ca, daca sunteti in pana de idei si nu stiti ce lectura sa alegeti, venim noi cu o lista de carti de parenting deja citite de noi si apreciate.


Primele 6 saptamani cu bebe: Ghidul de nadejde, Cath Curtin
Cath Curtin este supranumita si gurul nou nascutilor. Cine este ea ? Cath este o moasa din Melbourne care are la activ mai bine de 10.000 de bebelusi adusi pe lume in ultimii 40 de ani si intelegerea ei despre primele 6 saptamani din viata bebelusului este una extrem de vasta. Aceasta perioada de inceput este piatra de fundatie pe care se construiesc obiceiurile sanatoase. Cartea Primele 6 saptamani cu bebe este un ghid usor de inteles de proaspetele mame care pot afla informatii despre cum sa aiba grija de cel mic, cum sa faca fata schimbarilor fizice si emotionale care survin odata cu rolul de parinte sau despre cum sa stabileasca o rutina sanatoasa pentru bebelus. 

Cum sa cresti un copil fericit, Alexia Barrable
Scrisa de un doctor in neurostiinte, Dr. Jenny Barnett si mama sa, Alexia Barrable, cartea este o culegere de metode demonstrate stiintific despre cum putem amplifica fericirea copiilor facand lucuri simple doar cateva minute pe zi. Printre notiunile de baza pe care le veti regasi in carte se numara acelea despre importanta timpului petrecut in natura, beneficiile miscarii precum si aportul pe care zambitul sau cantatul le au in « activarea » fericirii in corp. Cartea nu se vrea a fi un ghid despre cum sa crestem copii perfecti ci ofera modalitati prin care fiecare sa petrecem timp de calitate alaturi de copii.

Metoda daneza de educare a copilului, Jessica Joelle Alexander
O carte de parenting care va va schimba perspectiva radical asupra lucurilor. Danemarca este recunoscuta ca fiind tara cu cei mai fericiti oameni din lume insa cum anume reusesc danezii sa educe copii fericiti, cu incredere in sine si de succes ? Cartea Metoda daneza de educare a copilului este un ghid care prezinta sase principii esentiale de educare ce au functionat la parintii danezi generatie dupa generatie si care au ca rezultat exact copiii pe care ii descriem mai sus: fericiti, plini de incredere, de succes. Va lasam pe voi sa descoperiti care anume sunt metodele si suntem curiosi sa aflam daca le aplicati deja.

Cum sa ne crestem copiii in lumea digitala, Jordan Shapiro
Intr-o lume in care totul este digital si in care si noua, adultilor, ne este uneori greu sa ne adaptam si avem miliarde de intrebari, aceasta carte este menita sa faca lumina si sa ne arate noul prezent, cel al copiilor din era digitala, atat de diferit fata de copilaria noastra. Autorul crede ca trebuie sa ne schimbam cu totul strategia de parenting vis-a-vis de tehnologie. Jordan Shapiro vorbeste din perspectiva psihologului si totodata din pozitia de tata de doi copii si ne pregateste in paginile acestei carti un ghid practic despre cum sa ne raportam la noile tehnologii. 

Suntem tare curiosi sa aflam parerile voastre pe subiectul parenting. Ati citit vreuna dintre cartile recomandate de noi?  Daca da, care anume este preferata? Totodata, asteptam si recomandarile voastre. Lectura placuta va dorim!