Cum alegem bicicleta in functie de inaltimea si de varsta copilului?

Mersul pe bicicleta ocupa un loc fruntas in topul activitatilor preferate ale copiilor.
Inca de la varste fragede cei mici se pot bucura de bicicleta insa stim oare cum sa alegem model potrivit varstei lui? 

Chiar daca ne referim la prima bicicleta a celui mic sau nu, achizitionarea acesteia poate fi dificil daca nu stim cum sa alegem marimea corecta.
Spre deosebire de bicicletele de adulti care se aleg in functie de inaltimea adultului si marimea cardului, cele de copil se aleg in functie de inaltimea copilului si marimea rotii, nu a cadrului. 

Alegerea bicicletei potrivite ofera in primul rand siguranta in timpul pedalatului, dar si comfort si placerea de a merge pe ea. De asemenea, copilul o va putea manevra cu usurinta.
Nu trebuie sa plecam de la premiza achizitionarii unei biciclete mai mari in ideea in care cel mic va creste si astfel o va folosi mai mult timp ci ideal este sa alegem bicicleta potrivita pentru fiecare varsta.


Iata un mic ghid despre cum sa optam pentru o bicicleta potrivita copilului.
 

Inaltime copil (cm) Varsta copil (ani) Marime roata (inch)

90 - 105

2 - 4 12

105 - 118

4 - 7 16

118 - 135

7 -10 20

135 - 150

10 - 13 24

150 +

13 + 26

 

Dupa ce v-ati facut o idee despre ce anume trebuie sa urmariti cand achizitionati o bicicleta, puteti merge cu cel mic in magazin pentru a face cateva probe.

La ce mai trebuie sa fiti atenti?
Pe langa inaltimea copilului si marimea rotii, trebuie sa vedeti daca cel mic poate ajunge cu usurinta cu mainile la coarnele bicicletei si de asemenea daca poate pune picioarele pe pamant fara efort. Picioarele trebuie sa stea usor indoite pe pedale.

Cum sa achizitionati corect o bicicleta online?
Daca nu aveti posibilitatea de a merge intr-un magazin fizic cu cel mic pentru a proba mai multe modele de biciclete, iata la ce trebuie sa fiti atenti atunci cand comandati una online. Masurati lungimea interioara a cracului apoi comparati cu inaltimea bicicletei pana la cadru. Intre cel mic si cadru trebuie sa fie o distanta aseamanatoare celei din imaginea de mai sus.

Tineti cont de calitate atunci cand decideti sa cumparati o bicicleta pentru copil. Cele mai grele sunt de obicei mai ieftine asta pentru ca sunt realizate indeosebi din otel inoxidabil. Bicicletele usoare sunt realizate din aliaje si pretul lor este mai ridicat. Franele sunt cel mai important mecanism al bicicletei asa ca trebuie sa acordam atentie acestui aspect deoarece este in joc siguranta copilului. 
Daca v-ati lamurit in ceea ce priveste alegerea corecta a bicicletei, nu mai ramane decat sa va bucurati alaturi de cel mic de plimbari in natura.