Cum crestem imunitatea copiilor

Cum suntem in plin sezon de viroze, primul gand care ne vine in minte este legat de ce putem face pentru a creste imunitatea celor mici, mai ales ca toamna nu vine numai cu raceli ci si cu un nou an scolar, deci colectivitate. 
Nu disperati in fata racelilor de sezon! Desi pare greu de crezut, exista cateva modalitati eficiente prin care imunitatea celor mici poate fi crescuta. 

Oferiti-le cat mai multe fructe si legume!
Cel mai la indemana mod si totodata natural, este sa le introduceti in dieta zilnica aportul necesar de vitamine din fructe si legume. Morcovii, fasolea verde, portocalele, lamaile, capsunile, coacazele, afinele, merele sunt cateva dintre variantele pe care le puteti alege pentru un boost de energie si sanatate. Care este doza ideala de fructe si legume pe zi ? Specialistii ar zice ca 5 tipuri de fructe si legume reprezinta idealul prin care o mai buna imunitate ar fi asigurata. Incercati sa variati cat mai mult si alegeti atunci cand se poate, fructe si legume de sezon. 

Somnul si miscarea reprezinta duetul minune care mentine deopotriva copiii si adultii sanatosi si le creste imunitatea intr-un mod rapid. Cum asa ? Probabil nu v-ati gandit cat de importanti sunt acesti doi factori, insa este bine de stiut ca un somn linistit este o modalitate ideala de a lupta impotriva factorilor externi nocivi. Este un mod prin care celulele se regenereaza si sunt gata sa faca fata unei lupte cu potentialii inamici numiti microbi. Studiile au aratat ca si miscarea fizica are acelasi efect precum somnul si exercitiile ajuta atat la mentinerea unui psihic sanatos cat si la intarirea sistemului imunitar.
 
Probioticele. Dar ce anume sunt ele? Probioticele sunt bacterii benefice si microbi care au un rol important in digestie si stimuleaza sistemul imunitar. Deficienta probioticelor atrage cu sine favorizarea aparitiei bolilor. Care sunt sursele cele mai bogate in probiotice? In top se afla, desigur, iaurtul, urmat apoi de ceapa, rosii si usturoi. Introduceti in dieta celor mici cel putin una din aceste surse de probiotice si imunitatea celor mici va fi intarita. 

Evitati zaharul si alimentele procesate in dieta copiilor. Consumul de zahar, spre exemplu, scade puternic raspunsul imunitar pret de cateva ore dupa consum. Alimentele prea procesate nu aduc niciun aport nutritiv asa ca cel mai bine sunt de evitat. Ofera senzatia de satietate fara a avea alte beneficii. In privinta zaharului, il puteti inlocui cu succes cu miere, sirop de artar, curmale iar alimentele procesate care sunt de cele mai multe ori oferite drept gustari, pot fi inlocuite cu nuci, seminte, alune, cereale. Discutati cu cei mici si oferiti-le cat mai multe variante din care ei sa isi poata alege.

Apa! Da, apa este un element cheie atunci cand vine vorba de crestrea imunitatii. Exista doua aspecte pe care le putem aborda: apa din punct de vedere al spalatului pe maini si apa ca potiune magica pentru hidratare. Sa le luam pe rand. Spalatul pe maini mai ales inainte de masa are rolul de a asigura o igiena corecta si de a scadea sansele de a contacta o viroza. Mainile murdare duse la nas, gura sau pe fata nu fac altceva decat sa raspandasca posibile boli. 

Voi mai stiti si alte metode prin care cresteti imunitatea copiilor ? Ne dorim sa ne impartasiti secretele voastre.