Cum ne putem transforma curtea/terasa intr-un loc de joaca plin cu surprize

Stim deja ca ii incurajati pe copii sa petreaca mult timp in aer liber, insa cum ar fi sa le transformati joaca afara in ceva cu totul si cu totul inedit? Daca aveti curte sau terasa si nu stiti cum sa o transformati intr-o lume cu imaginatie, iata cateva idei pe care sigur veti vrea sa le puneti in practica.

Teatru in aer liber.
Copiii adora scena si totodata culisele. Cu siguranta ati fost cu ei la teatru si i-ati vazut cat de curiosi au fost sa descopere ce se afla in spatele cortinelor. Puteti sa improvizati propriul vostru teatru. Folositi doua draperii pe care le puteti agata pe o sfoara, acestea vor fi cortine, iar pe post de scena folositi o placa de lemn, o masa cu picioare scurte sau un simplu covor. Nu va mai ramane altceva decat sa incepeti spectacolul.

Bucataria ambulanta. Poate fi mutata oriunde isi doresc micii bucatari sa gateasca. Puteti construi una chiar voi, dintr-un dulap vechi, sau puteti comanda una de-a gata, un set de bucatarie complet.
Cea mai interesanta parte la acest joc este ca, fiind amplasata afara, copiii pot gati diverse “mancaruri” cu ceea ce descopera prin gradina: frunze, iarba, pietre, pamant, apa. Si ustensilele pot fi improvizate din crengi, bucati de lemn. Sa nu uitam de vesela! Conservele folosite, ambalajele, cutiile din plastic sau sticlele sunt ideale pentru a servi drept farfurii, oale, castroane. Veti fi surprinsi cat de mult vor indragi cei mici coltul de curte sau terasa unde este bucataria.

Cortul cu surprize. Cu cortul venim noi insa cu surprizele voi! Alegeti un model care sa reziste la intemperii, amplasati-l intr-un loc cu umbra pentru ca cei mici sa il poata folosi pe tot parcursul zilei si fiti creativi! Alegeti ce sa ascundeti in el. Puteti pune ori carti pentru ca ei sa se relaxeze intr-o dupa-amiaza, bile colorate pentru a se juca cu ele, culori si foi pentru a picta sau pur si simplu jucaria preferata. Veti vedea cum un lucru atat de simplu ii poate tine ocupati ore intregi.

Cum ar fi daca cei mici si-ar amenaja singuri propria casa? Alegeti o casuta de gradina si ajutati-i pe copii cu mobilarea acesteia dupa bunul lor gust. Improvizand, desigur! Puteti face scaune din cateva bucati masive de lemn, masa dintr-o cutie mare de carton gros, draperii din materiale textile pe care nu le mai folositi si lista poate continua. E nevoie doar de un pic de imaginatie pentru ca interiorul casutei sa devina primitor. Dupa ce ati terminat cu decorarea casutei, puteti trece la amenajarea mini curtii acesteia. Amplasati un tobogan sau un leagan in zona si acum gata! Copiii au propria lor casa cu curte.

Salonul de petreceri care poate servi si pe post de sediu pentru intalniri secrete este o alta idee ingenioasa. Aveti nevoie de doar 2 materiale pentru a-l construi: un cerc mare din sarma si o bucata de material pe care nu o mai folositi sau multa hartie creponata. Incepeti prin a gasi locul potrivit in curte sau pe terasa apoi luati cercul metalic si agatati-l undeva astfel incat sa fie paralel cu solul. De jur imprejurul lui puteti prinde o perdea ori o bucata de material in culori vesele sau de ce nu, franjuri lungi din hartie creponata. Astfel s-a format “cabina”, pardon, salonul.
Cei mici pot organiza petreceri, seri de ceai, intalniri sau orice altceva doresc ei. Pe langa faptul ca va arata foarte bine in gradina, va atrage atentia tuturor celor care vor veni in vizita la voi, atat adulti cat si copii. Oare ce sa fie acolo?

Voi cum v-ati organizat curtea sau terasa astfel incat cei mici sa aiba propriul lor colt cu surprize de care sa se bucure?