Ghid de petrecere pentru varsta 2-4 ani

Vreti sa organizati o petrecere pentru copiii insa nu aveti idei de teme si nu stiti efectiv de unde sa incepeti?
Va propunem un ghid despre cum anume sa organizati eficient o petrecere pe placul copiilor si totodata venim si cu teme inspirate. Va garantam distractia!

Timpul este cel mai important. Si prin asta ne referim la momentul zilei in care vreti sa tineti petrecerea. Planuiti incepand cu orele 14:00, 15:00. De ce? Cel mai probabil cei mici sunt deja mancati si cu somnul de pranz facut, asa ca vor fi plini de energie pentru a se distra, dar fiind odihniti, vor colabora cu dumneavoastra. Ora la care decideti sa incheiati distractia va asiguram ca va fi dictata de cei mici. Daca devin agitati si suprastimulati este momentul perfect pentru a pune punct. Asta se poate intampla in jurul orei 18:00, 19:00.

Recuzita de petrecere este un alt punct foarte important pe care trebuie sa il luati in calcul.
Prospectati piata apoi luati decizia de a cumpara tinand cont de raportul pret – calitate. Puteti vana coifuri, lumanari, farfurii, masti, tacamuri sau pahare tot timpul anului si atunci cand gastiti ceva interesant si este si la reducere, puteti cumpara. Cu siguranta isi vor gasi locul la urmatoarea petrecere. Ce ramane intact puteti refolosi cu o alta ocazie.

Mancarea si bauturile. Alt topic de discutat. Vorbiti cu parintii celor mici inainte si stabiliti daca exista alergii sau intolerante. In situatiile acestea, este important sa aveti un meniu personalizat pentru ei. Daca nu exista nicio problema de acest gen, ramane sa va decideti daca apelati la firme de catering sau daca veti face totul homemade. Ambele variante sunt ideale atata vreme cat puteti avea control asupra ingredientelor si modului de preparare.
In ceea ce priveste bautura, puteti prepara chiar voi limonada delicioasa, fresh-uri sau apa aromatizata, in functie de preferintele celor mici.

Acum ca aveti deja un punct de inceput pentru a construi planul de bataie, sa ne gandim la ce teme puteti aborda la petrecere.
Iata lista noastra de propuneri:

Intre 2 si 4 ani puteti organiza petreceri in pijamale. Partea buna este ca le puteti organiza la pranz, iar cei mici chiar sa doarma sau daca nu doriti asta, le puteti organiza spre seara, intre 17:00 – 19:00 spre exemplu. Incurajati-i pe copii sa vina imbracati in pijamalele preferate si sa isi aduca paturica sau plusul favorit ori poate o pernuta.
Ce puteti face ca activitati? Puteti confectiona animale de plus. Pregatiti voi formele cusute, iar cei mici sa fie nevoie doar sa introduca umplutura. Sau puteti sa imbracati plusuri si sa puneti in scena o mica piesa de teatru. Bataile cu perne sunt sigur nelipsite, iar daca este suficient de intuneric in camera, puteti organiza un joc cu lanterne. Proiectati diverse forme pe tavan sau lumini colorate.

Petrecerea gandaceilor este o alta idee minunata unde buburuzele, paianjenii si gargaritele vor fi elementele centrale. Alegeti 3 insecte, iar acestea vor fi laitmotivul petrecerii.
Pentru a va distra pe cinste, organizati ateliere in care sa decupati din fetru sau hartie colorata gandacei sau puteti picta ori desena felicitari in care decorul este alcatuit din buburuze, paianjeni sau albinute, desigur. Costumatiile si accesoriile sunt binevenite asa ca nu uitati sa aduceti la petrecere fie costume, fie masti ori accesorii cu tematica propusa.

Voi cum reusiti sa organizati petreceri reusite? Ce teme au avut succes in randul copiilor vostri?