Ghidul animalelor de companie pentru cei mici

Exista un moment in viata oricarui parinte cand copilul vine cu solicitarea de a avea un animal de companie. Credem ca stiti la ce ne referim. Este important sa dati curs dorintei micutului, insa documentati-va inainte pentru a face alegerea corecta.
Ce inseamna sa alegeti animalul de companie potrivit? In primul rand trebuie sa luati aceasta decizie in familie, analizandu-va stilul de viata, dar tinand cont si de preferintele copilului.


Papagalii perusi
Sunt mereu o optiune inspirata, indiferent de varsta copiilor. Au nevoie de ingrijire minima, nu fac dezordine si nu ocupa mult spatiu. In schimb, au nevoie de multa dragoste si atentie ca oricare animalut, de altfel.
Perusii sunt recunoscuti ca fiind foarte afectuosi si foarte inteligenti. Cu antrenament, ei pot invata cateva zeci de cuvinte. Sunt foarte calmi si perseverenti si le pot inspira si copiilor aceste calitati. Este important ca cei mici sa invete sa ii manevreze cu grija deoarece sunt pasari de dimensiuni mici si sunt sensibili.

Porcusorii de guineea
Sunt foarte populari in randul copiilor, numarandu-se in top 3 preferinte animale de companie indragite de cei mici, alaturi de caini si pisici, bineinteles.
Ce ii face sa fie atat de indragiti? Dimensiunile lor reduse si faptul ca sunt ghemotoace pufoase de blanita este ceea ce ii atrage pe copii la ei. La fel ca si perusii, nu necesita spatiu mult si ingrijirea lor este una destul de usoara. Sunt extrem de jucausi si adorabili pur si simplu.  Porcusorii de guineea au o durata de viata intre 5 si 7 ani, deci sunt o responsabilitate pe termen mediu.

Iepurii
Desi par animale de companie usor de intretinut, realitatea este cu totul alta. Iepurii sunt foarte iubitori, traiesc mult, sunt blanzi insa este nevoie sa fie tratati cu multa atentie. Sunt ideali pentru copiii mai mari, 12 – 15 ani am zice, care isi pot asuma responsabilitatea pentru ei. Iepurii au nevoie de socializare si cersesc atentie, deci micii stapani trebuie sa fie pregatiti sa le acorde atentie de care ei au nevoie.

Cainii si pisicile
Le vom pune pe ambele in aceeasi categorie, si anume, cele mai indragite animale de companie, insa si cele care presupun multa responsabilite. Este foarte important ca cei mici sa inteleaga acest aspect si sa fie hotarati in ceea ce priveste decizia de a avea un caine sau o pisica drept prieten de nadejde.
Copiii trebuie invatati cum sa interactioneze cu ele si trebuie ajutati in task-urile zilnice pana le vor deprinde. Aici ne referim la plimbarea zilnica, la hranit, la periat pentru ca da, si cainii si pisicile au nevoie ca blanita lor sa fie inrgijita. Datorita duratei de viata lungi pe care o au, cainii si pisicile isi vor castiga , cu siguranta, statutul de membri ai familiei.

Animalele de companie sunt importante in viata oricarui copil, deoarece ele pun bazele viitorului adult iubitor de animale si tototdata ii invata pe cei mici empatia si responsabilitatea.
Voi aveti animalute de companie sau intentionati sa luati pentru cei mici?