Idei de activitati de Paste

Vine Pastele si sunteti in cautare de idei de activitati interesante pe care sa le faceti cu cei mici? Nimic mai simplu! Am pregatit o lista pe care o puteti folosi ca sursa de inspiratie. 

Copiii adora momentele speciale pe care le au cu parintii de aceea vrem ca si Pastele acesta sa fie o amintire placuta atat pentru cei mici, cat si pentru parinti. 

Jocurile cu stickere, intotdeauna o activitate creativa! Puteti sa faceti planse cu tema sarbatorilor pascale sau  puteti decora oua cu ajutorul lor. Daca alegeti sa faceti planse, aveti libertatea de a adauga si elemente suplimentare cum ar fi fire de iarba sau flori naturale, mici crengute, figurine si va puteti folosi bineinteles si de acuarele. Plansele pot fi la final inramate si iata cum aveti o amintire numai buna de atarnat pe perete. 

O alta idee care ii va tine ocupati si entuziasmati pe cei mici este pictura pe oua, fie ele fierte ori din plastic sau din lemn. Puteti alege unul din kit-urile speciale pentru pictura si gata! Ouale sunt frumos decorate. 

Vanatoarea de oua a devenit o activitate din ce in ce mai indragita de cei mici. Desigur, vanatoarea de oua din ciocolata. Sau de iepurasi, tot din ciocolata sau de ce nu, din plus. Daca locuiti la curte e un prilej bun sa ascundeti in cele mai nastrusnice colturi ouale. Puteti sa va jucati astfel si in casa. Plasati micile surprize in locuri ferite de ochisorii atenti ai copiilor si incepeti vanatoarea. Pe masura ce ei se apropie de ascunzatoare le puteti spune cald, iar cand se indeparteaza, le puteti spune rece. Daca participa mai multi copii la vanatoare puteti face competitie. Cei mici adora provocarile. 

Cosurile tematice sunt o alta idee grozava de activitate de Paste. Cu ce le puteti umple? Ei bine, cu carti de colorat, creioane cerate, oua pentru pictat, acuarele, iepurasi, foarfece si hartie colorata pentru decupat, pompoane, lipici, sclipici, sabloane, carton. Implicati-i pe cei mici in pregatirea lor. Alegeri cosuri din nuiele pe care le puteti decora cu panglici si funde sau flori naturale si rezultatul va fi unul spectaculos. Puteti face felicitari tematice, mici obiecte din carton sau orice altceva va trece prin minte cu ajutorul materialelor din cos. Lasati-va purtati in lumea cu imaginatie. 


O alta activitate creativa pe care cei mici o vor indragi este decoratul oualelor cu… paste. Da, da, ati auzit bine. Ce aveti nevoie? Ei bine paste, carton, acuarele si lipici. Stiti la ce paste ne referim, da? Dati o fuga la bucatarie, alegeti paste in diverse forme si spor la pictat! Dupa ce a-ti colorat frumos pastele, le puteti lasa la uscat si va puteti ocupa de oua. Decupati forme ovale din carton, suficient de mari incat sa poata fi decorate, colorati-le in nuantele alese de copii si lipiti pastele colorate pe deasupra. Dar asta nu e tot! Pentru ca decoratiunile sa fie complete, puteti sa faceti cuiburi din noodles pe care la fel, ii puteti picta cu acuarele. Fixati ouale din carton si gata cuiburile. Cei mici vor fi tare mandri de decoratiunile obtinute.


Nu uitati ca fiecare activitate tematica poate fi desfasurata in mai multi pasi, in functie si de rabdarea micutilor. Implicati-va alaturi de ei si veti transforma totul in distractie si voie buna.
Voi ce pregatiti special, alaturi de copii, de Paste? Suntem curiosi sa aflam si… sa ne inspiram.