Idei de activitati din materiale reciclate pentru cei mici

Refolosim, reducem consumul, reciclam si nu in cele din urma ne si distram. Si bonus ne folosim si imaginatia si toate acestea atat de simplu.
Sa-i invatam pe copii cum sa fie sustenabili intr-o lume in care totul este de consum si multe lucuri se arunca inainte de a fi folosite chiar, este esential pentru planeta.
Cu pasi mici putem avea rezultate mari asa ca haideti sa ne punem pe treaba si sa va dam cateva idei de activitati pe care le puteti face cu copiii, folosind materiale reciclate. Nu va ingrijorati! Trebuie doar sa va uitati mai atent in jur si veti gasi cu siguranta materia prima de care aveti nevoie: tuburi de la rolele folosite de hartie de bucatarie, nasturi, haine vechi, fermoare, betisoare de inghetata, cutii de carton, pet-uri si exemple sunt multe. E nevoie doar de un pic de imaginatie.

Confectionati fluturasi din role de carton ramase de la hartia igienica. Pictati-le in culorile preferate apoi decupati aripi din hartie colorata pe care puteti sa le decorati cu nasturi si mai apoi le lipiti pe spatele rolei. Ochii, nasul si gura pot fi desenate iar pe post de antene puteti folosi betisoare de urechi.

Dar pestisori din sticle de plastic stiti cum puteti face? Taiati sticle de 500ml sau 1l ori 2l  pe jumatate si folositi partea de sus. Presati-le si veti vedea cum prind forma de pestisori. Aveti nevoie doar de un pic decupaj la terminatie pentru a forma de coada si acuarele pentru a picta pestii. Desenati-le si ochi si gata. Sunt pregatiti sa pluteasca in cada.

Daca tot suntem la capitolul sticle de plastic, avem o idee pentru cum puteti folosi fundul sticlei care a ramas de la pestisori. Ele pot gazdui minunate flori, servind drept ghivece. Pentru a le decora puteti folosi sfoara pe care sa o lipiti circular. O puteti lasa asa cum este sau o puteti vopsi in diverse culori. Gata ghiveciul!

Cofrajele de oua sunt perfecte pentru a confectiona suporturi avangadiste de bijuterii. Nu trebuie decat sa le decorati dupa bunul plac si sa le umpleti apoi cu inele, coliere si cercei. Pot servi si ca spatiu de depozitare pentru margele sau nasturi sau orice alte maruntisuri au prin sertare cei mici.  

Au auzit cei mici de clopoteii de vant? Daca nu, e vremea sa ii confectionati impreuna. Aveti nevoie de conserve de diferite dimensiuni, capace si sfoara. Conservele folosite pot fi pictate in diverse culori iar mai apoi gauriti-le fundul pentru a putea introduce o sfoara. La fel procedati si cu capacele. Folositi pentru fiecare sfoara de diferite dimensiuni. Aveti nevoie cam de 4 conserve de dimensiuni diferite si 3 capace pe care sa le legati buchet cu ajutorul sforilor astfel incat, atunci cand adie vantul sa se miste si sa se ciocneasca intre ele pentru a scoate sunete. Gata clopoteii!

Ramele confectionate din cutii de carton sunt o alta idee minunata usor de pus in practica. Aveti nevoie doar de carton, iar decoratiunile le gasiti in casa sau in curte. Decupati forma in functie de dimensiunea pozei pe care o inramati, si treceti la decorat rama. Puteti folosi bucati ziar pe care sa le lipiti sau pietre mici ori frunze sau flori uscate din gradina. Apoi lipiti poza preferata, puneti o sfoara si gata. Aveti o rama numai buna de agatat in sufragerie.

Voi ce alte idei mai aveti? Desfasurati astfel de activitati cu cei mici?