Idei pentru o calatorie linistita cu masina alaturi de copii

Drumul cu masina alaturi de copii poate fi uneori o adevarata provocare. Fie ca vorbim de un drum de 30 de minute sau de cateva ore bune, cei mici au tendinta de a se plictisi foarte repede si atunci intervine disconfortul urmat de cele mai multe ori de tantrumuri si adevarate revolte. Probabil toti parintii au experimentat asta cel putin o data. Vestea buna este ca este un comportament firesc asa ca nu trebuie sa va ingrijoreze ci doar sa va preocupe cum anume puteti transforma un drum anost intr-unul animat si plin de rasete in care cel mic se va distra copios. 

Iata cateva idei inspirate numai bune de pus in practica la urmatorul drum cu masina. 
Copiii debordeaza de creativitate asa ca fii intotdeauna pregatit cu o trusa de creatie. Avand in vedere ca este un drum cu masina,  obiectele ascutite precum foarfeca sau pixurile nu sunt indicate insa puteti apela cu succes la o carte de colorat si creioane de ceara sau carioci ori de ce nu un stilou cu apa si un caiet special pentru astfel de picturi. Nu ocupa mult loc si promit sa-l tina pe cel mic interesat pentru o perioada.

Daca este vorba de un drum mai lung veniti cu o supriza si anume o jucarie sau un joc nou. Alegeti in functie de preferintele copiilor si lasati-i sa descopere singuri surpriza. Lucrurile inedite au avantajul de a starni interesul si de a-i tine ocupati. Aveti grija ca jucariile sa fie adecvate calatoriei cu masina.

O alta idee este sa faceti multe poze atat cu telefonul cat si cu aparatul foto. Ba mai mult, puteti achizitiona un aparat foto special conceput pentru micuti pentru a surprinde peisaje si momente minunate. Ulterior puteti printa micile lor opere de arta. O astfel de idee le va mentine atentia si creativitatea la cote maxime astfel incat vor uita de plictiseala si disconfortul specifice calatoriilor cu masina. 

Nu uitati de gustari! Drumurile cu masina pot fi obositoare asa ca micile surprize culinare sunt binevenite. Un stomacel fericit inseamna un copil linistit. Impacheteaza snack-ul potrivit atat momentului zilei cat si in functie de preferinte  si distanta pe care o aveti de parcurs. Cateva sugestii ar fi cerealele, biscuitii, fructele, briosele. Nu uitati de hidratare asa ca luati apa suficienta pentru toti cei din masina.

Daca urmeaza sa faceti o calatorie de cateva sute de kilometri, luati in calcul pauzele. Ele sunt necesare cam la fiecare ora atat pentru a va dezmorti cat si pentru a nu-i obosi psihic pe cei mici. Copiii isi pierd foarte repede concentrarea asa ca, prin opriri dese preveniti un eventual tantrum.

Profitati de tehnologie si de avantajele oferite de aceasta. Si asta nu inseamna sa ii lasati pe cei mici cu orele in fata unui ecran ci exista alternative prin care puteti imbina educatia cu distractia si gadget-urile. Daca apelati la telefon sau tableta instalati aplicatii adecvate varstei. Puteti opta de asemenea pentru puzzle-uri sau alte jocuri distractive ori mici filmulete, desene animate sau cantecele. O alta varianta ar fi tabletele grafice digitale pe care copii pot desena. Astfel isi vor da frau liber imaginatiei si vor uita de plictiseala. 

Nu uitati ca pe langa jocuri, jucarii, mancare si apa sa va inarmati cu mult calm. Cei mici vor simti daca sunteti nervosi sau agitati si le veti transmite si lor starea asa ca este doar un pas ca drumul cu masina sa se transforme intr-unul mai putin placut. Va dorim calatorie placuta si linistita!