Jocul in casa: 4 idei de jocuri captivante

Timpul de calitate petrecut in casa este la fel de important ca cel petrecut in aer liber. Fie ca este vreme urata sau poate cel mic este bolnav si nu are voie sa iasa afara ori pur si simplu decideti sa stati in interiorul caminului, de cele mai multe ori intervine intrebarea “cum sa ne jucam si sa ne si distram in acelasi timp?”  Iata patru jocuri ideale pentru o zi petrecuta in interiorul casei. Vor face fata energiei debordante de care dau dovada copiii si vor reusi sa le capteze atentia si sa ii distreze.

Pentru copiii cu varste mai mari de 4 ani, Noriel iti prezinta Purcelul pofticios sau Caine rau. Suna interesant, nu? Ce trebuie sa faci mai exact? Jocul este prevazut cu un frigider de care este lipit un purcelus. Ideea de baza este ca cei mici sa se furiseze pe ascuns la frigider, sa il deschida fara a face zgomot si sa sustraga un aliment. In caz contrar, purcelusul se va trezi si va grohai. Suna foarte distractive, nu? Acest joc este o provocare pentru ei si o sansa sa se autodepaseasca. Vei vedea cum fiecare grohait al purcelusului ii va determina sa fie si mai atenti. Probabil nu vor reusi din prima pentru ca stim cu totii cat de galaciosi pot fi micutii dar cu putin exercitiu vor reusi sa treaca neobservati si sa fure mancarea de sub nasul purcelusului. Este un joc prin care copiii invata cum sa isi coordoneze si stapaneasca miscarile. Cand purcelul are ochii deschisi, cei mici vor trebui sa stea nemiscati. Cand adoarme la loc, ei vor putea inainta in liniste, spre frigider. Cum sa nu te tina ocupat un astfel de joc? 

Daca ati reusit sa pacaliti purcelusul pofticios, puteti trece la Caine rau. Recomandat de asemenea copiilor peste 4 ani, jocul se desfasoara dupa acelasi principiu: indemanare, concentrare, coordonare. Regulile sunt simple si tocmai acest lucru ii face pe cei mici sa fie captivati ore in sir de acest joc. Se da un caine rau care are un castron cu 32 de oase colorate in fata, o penseta si o ruleta cu ac. Fiecare participant invarte ruleta si in functie de culoarea indicata de ac, trebuie sa extraga din vasul catelului osul cu culoarea respectiva. Aici vine partea interesanta. Trebuie sa isi foloseasca dexteritatea si concentrarea pentru a sustrage osul astfel incat sa nu le miste pe celelalte. Suna interesant, nu?

Un joc ideal pentru intreaga familie, nu doar pentru copii este Adevarat sau fals. Daca micutul tau are peste 5 ani, poti alege fara doar si poate acest joc. Distractia va fi garantata. Piesa centrala este o unitate in forma de stea, cu baterii, care va rosti enunturi traznite la care jucatorii trebuie sa raspunda cu adevarat sau fals si sa apese pe butoanele corespunzatoare. Daca raspunsul este correct, jucatorii primesc un punct iar daca este gresit se pierd doua. 

Nu am uitat nici de copiii mai mari, si anume cei cu varste de peste 8 ani. Provocarea de a-i tine ocupati si concentrati pe un anume joc este si mai mare. Daca vreti sa va antrenati memoria si sa va si amuzati in acelasi timp, Cine stie ce se aude? este o alegere foarte buna. Regulile sunt simple, distractia e mare. Jocul este compus dintr-o unitate electronica ce reda sunete din surse diferite: oameni, animale, vehicule, locuri, obiecte si instrumente muzicale. Jucatorii trebuie sa retina secventa pe care o aud apoi sa apese butoanele colorate care corespund surselor din care provin sunetele, in ordinea corecta. Aici intervine elemental cheie: jocul se transforma foarte repede intr-unul pe care vrei sa il tot repeti pana reusesti sa il joci perfect. Si uite asa, scopul de la care ai plecat si anume sa il tii pe copil in casa, este indeplinit. 

E minunat cand la finalul zilei constati ca ai facut atat de multe lucruri interesante alaturi de copilul tau, doar stand in casa. Uneori este nevoie de un strop de inspiratie si de un joc bun pentru a transforma o zi banala intr-una de care sa va amintiti mai tarziu si pe caresa vreti sa o repetati.