Lenjeriile de pat pentru copii: mic ghid practic 

Shopping-ul este minunat si relaxant, dar si mai distractiv devine atunci cand este vorba despre cumparaturile pentru copii.
Astazi ne vom opri la lenjeriile de pat pentru micuti si vom puncta cele mai importante aspect de care sa tii cont in alegerea produselor ideale. 
Cu norisori roz sau elefanti, cu pasari flamingo sau stelute ori de ce nu cu hipopotami sau urangutani, toate lenjeriile de pat destinate copiilor sunt atractive si se regasesc in milioane de combinatii de culori si printuri.
Am exagerat poate putin, dar stim cu totii cat de greu este sa alegi atunci cand variantele de printuri si materiale sunt atat de multe.
Dar oare, pe ce anume ar trebui sa punem accent inainte de a apasa butonul de cumpara?

Dimensiunea
In primul trebuie sa avem in vedere marimea patului care poate diferi in functie de varsta copilului.
Dimensiunile sunt importante pentru ca un asternut prea mic nu este folositor, iar unul mult prea mare poate fi incomod si nimeni nu vrea o bataie de cap in plus. Asa ca, primul pas, selecteaza produsele cu dimensiune corecta.

Materialul 
Trecem apoi la cel mai important aspect atunci cand vine vorba de alegerea unei lenjerii de pat si anume, materialul si calitatea acestuia. Cautati mereu fibre naturale cum ar fi bumbacul, matasea, muselina. Acestea sunt cele mai prietenoase cu pielea micutilor si le vor face somnul dulce. Incercati sa alegeti seturi care includ atat cearsaf, cat si husa pentru pilota si fete de perne din acelasi material.

Imprimeul
Daca vorbim de bebelusi, desigur ca acestia nu isi pot exprima preferintele insa copiii mai maricei cu siguranta au un cuvant de spus pe acest subiect. Asa ca, dupa ce ati facut o selectie, cereti-le parerea. Este foarte important sa le placa si sa ii imbie la somn. Poate vor o lenjerie cu sistemul solar sau cu dinozauri ori vulpite, de ce nu.
Puteti opta, desigur, si pentru lenjeriile uni, in culorile preferate ale celor mici. In acest fel sunteti siguri ca nu se vor “demoda” niciodata. Culorile solide sunt si foarte usor de intretinut asa ca ce mai asteptati? Prezentati oferta celor mici si lasati-i sa-si aleaga cel mai dulce roz sau cel mai aprins verde ori cel mai cald bleu. 

Set sau piese separate?
Avantajul seturilor este acela ca piesele sunt mereu “asortate” asa ca nu va veti face griji ca fetele de perna nu se potivesc cu cearsaful sau mai grav, ca celui mic ii place husa de pilota, dar nu si fata de perna. Un alt aspect este pretul: seturile sunt ceva mai ieftine decat achizitionarea pieselor separat.
Ramane, desigur, la latitudinea fiecarui parinte ce alege. Si piesele separate sunt alegeri minunate daca acestea sunt realizate din materiale de calitate si pot fi cu usurinta asortate la lenjeriile pe care le aveti deja. 

Micutii vostri ce zic? Asteptam sa impartasiti cu noi criteriile dupa care voi, dragi parinti, alegeti lenjeriile de pat pentru copii.