Povesti de noapte buna

Voi stiti, dragi parinti, cat de mult conteaza pentru copii cititul seara? Printre cele mai importante beneficii putem enumera faptul ca le imbogateste vocabularul, stimuleaza imaginatia si ii incurajeaza sa poarte conversatii, sa puna intrebari, sa fie curiosi si cel mai important lucru este ca le creaza o rutina. Ei vor asocia somnul cu o noua poveste.
Nu mai stiti ce povesti de noapte buna sa le cititi? Iata o lista cu propuneri interesante pe care noi vi le recomandam.

Fabule de La Fontaine
Am crescut si noi cu ele si putem spune ca nu au timp si varsta. Textele sunt usor de citit, au fraze scurte si sunt pline de sfaturi de viata care ii vor ajuta pe cei mici sa inteleaga mai bine lumea in care traim. O lectura ideala pentru seara.

Improvesti cu lucruri mici, hazlii, firesti de Laura Grunberg
O colectie captivanta de povesti inedite in care personajele centrale sunt o pana, un fulg rosu, un bat sau altele la fel de hazlii. Nu-i mai distractiv sa asculti povesti nou-noute nascocite de mama si de tata special pentru pici? Va lasam pe voi sa descoperiti ce se ascunde in filele acestei carti. V-am facut curiosi, nu-i asa?

Aventurile Alisei in tara minunilor de Lewis Carroll
O carte pe care si adultii o vor savura deoarece le va aminti de propria copilarie. Paseste in Tara Minunilor alaturi de Alisa si urmeaz-o in timp ce coboara in vizuina iepurelui. Editia pe care o prezentam este una prescurtatat special pentru micii cititori si in paginile ei se regasesc ilustratii minunate de care va veti indragosti. 

Baietelul care se putea musca de nas de Alex Moldovan
Un titlu care starneste curiozitatea, asa-i? Parintii erau uimiti, medicii, contrariati. Cine mai pomenise una ca asta? Era de-a dreptul nemaivazut! Nemaiauzit! Mama si tata au hotarat ca intreaga lume trebuia sa afle cat era de special baietelul lor. Au chemat presa, au anuntat televiziunile, s-a facut forfota si s-a anuntat mare spectacol, mare! Toata lumea a venit sa-l vada pe baietelul care se putea musca de nas. Si-au asteptat, si-au asteptat, l-au rugat, l-au incurajat. Degeaba. Vlad nu se musca de nas…

Domnul Fox, vulpoi fantastic de Roald Dahl
Nuvela scrisa de autorul britanic Roald Dahl este una plina de invataminte care vrea sa ne spuna ca uneori este necesar sa incalcam regulile sociale. Desi furatul este un lucru imoral, uneori are in spate un motiv puternic si de aceea unii oameni ajung sa fure. In cazul acesta, domnul Fox, vulpoiul care iese in fiecare noapte si fura cate ceva de-ale gurii de la trei fermieri tare nesuferiti: de la Boggis fura gaini, de la Bunce, rate si gaste, iar de la Bean, curcani. Asta pana cand, exasperati, acestia pun la cale un plan ca sa-l scoata pe vulpoi din vizuina. Insa fermierii nu stiu cat de fantastic este domnul Fox si de cate este in stare sa isi apere familia. Va lasam pe voi sa aflati restul povestii. 

Voua ce va place sa le cititi celor mici? Mai exact, ce povesti prefera micutii?