Primul instrument muzical al copilului tau

Sa invatam sa cantam la un instrument este cu siguranta o activitate distractiva pentru toate varstele.
Muzica foloseste ambele emisfere cerebrale si ii antreneaza pe copii sa se concentreze simultan pe mai multe sarcini. Pe langa faptul ca muzica ne bucura auzul, am vrea sa vorbim astazi despre instrumentele muzicale si mai specific, despre primul instrument muzical al copiilor nostri. Oare care sunt cele mai potrivite alegeri ?

Xilofonul este o recomandare ideala pentru cei mici. Copiii recunosc adesea melodiile lor preferate inainte de a intelege cuvintele asa ca xilfonul este un instrument perfect pentru micutii care vor sa isi exerseze abilitatile muzicale. Puteti avea surpriza de a reproduce perfect linia melodica a cantecelului preferat. Alegeti un model cat mai usor pentru a fi simplu de manevrat de manutele lor si colorat pentru a le atrage privirea.

Intrumentele de percutie care pot fi cu usurinta tinute in maini sunt din nou o idee buna. Puteti opta pentru maracas, tobe de mana, clopotei. Vor fi foarte atractive pentru micuti deoarece le vor putea insfaca fara efort si vor produce suntete imediate. Beneficiul principal al acestor instrumente este ca vor invata sa isi coordoneze cat mai bine miscarile si vor incepe usor usor sa pastreze ritmul. 

Clasicul pian ocupa un loc binemeritat in acest top. Daca vorbim de copiii pana in 3 ani, puteti opta pentru un pian mic, usor de manevrat, care pe langa faptul ca ii va ajuta pe cei sa creeze melodii, este si un bun instrument pentru a-si dezvolta concentrarea si coordonarea ochi - mana. Pentru grupele mai mari de varste, puteti sa va ganditi la ore de pian cu profesor. Printre beneficii putem enumera reducerea stresului, dezvoltarea concentratii si imbunatatirea motricitatii fine.

Daca optati pentru ukulele puteti fi siguri ca atmosfera oricarei camera va fi animata si va fi garantat un instrument perfect pentru primele lectii de muzica ale copiilor dar si ale adultilor.

Tobele reprezinta un alt instrument muzical ce va capta atentia tuturor copiilor. Alegeti un model portabil, special conceput pentru micuti. Vor fi foarte incantati cand vor constata ca e nevoie doar sa loveasca cu manutele si gata ! Un nou ritm de melodie se naste. 

Dupa ce ati ales instrumentul muzical perfect pentru copii, este esential sa le si captati atentia si sa ii invatati cum anume sa il foloseasca. A-l face pe copil sa invete sa cante la un instrument nu se rezuma doar la a-l achizitiona si a-l da pe mainile celui mic. Este nevoie de mai mult decat atat pentru ca ei sa deprinda cantatul la un instrument. Ce puteti face in acest sens ?

In primul rand incurajati-l si aratati interes real. Laudati-l pe masura ce performantele lui se imbunatatesc. Il puteti ajuta sa isi aleaga un cantec preferat pe care sa invete sa il cante la instrumentul ales. Ii puteti chiar oferi premii simbolice pentru fiecare interpretare buna. In acest fel il veti motiva si ii veti ridica moralul iar rezultatele vor fi pe masura.

Copiii vostri la ce instrumente pefera sa cante ? Asteptam lista voastra cu sugestii.