Carti pentru copii / Carte Editura Corint, Mara, Ioan Slavici

Oferta exclusiv online
27,99 lei
in stoc

Livrare

mar, 19 oct - joi, 21 oct
Cod: EDU.383_001w
Share Favorit
  • GTIN: 9786067937381
  • Editura: Corint
  • Tip carte: Literatura
  • Autor: Ioan Slavici
  • Pentru: Fete, Baieti
  • Varsta: 12 ani +
  • Brand: Corint

Romanul Mara, cea mai cunoscuta opera a lui Ioan Slavici, a fost publicat initial in revista Vatra, iar in volum a aparut in 1906. Este un roman al initierii si al formarii (bildungsroman) ce prezinta trecerea a doi copii, Persida si Trica, de la copilarie la maturitate. Mara este personajului principal al cartii, in jurul careia este construita actiunea. Tema romanului o constituie fresca sociala a lumii ardelenesti, cu moravurile ei specifice, asezata la interferenta satului cu orasul, intr-un targ ardelenesc. Actiunea este plasata la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.
„Pentru prima oara in Mara autorul vede, fara dubiu, in ban, o valoare pozitiva, iar in energia intreprinzatoare a eroinei un fapt foarte stimabil. Vechiul tip de tragedie nu mai e posibil.
Mara poate fi, cum spune Calinescu, «tipul comun al femeii de peste munti si, in genere, al vaduvei, intreprinzatoare si aprige» la care apare cu desavarsita arta «proportia aceea de zgarcenie si de afectiune materna, de hotarare barbateasca si de sentiment al slabiciunii femeiesti», dar ea nu ramane mai putin un tip din afara sferei social-morale a satului.
Precupeata Mara e prima femeie capitalista din literatura noastra.(…) E o businesswoman.” Nicolae Manolescu

Numar pagini: 336
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Autor: Ioan Slavici

Citeste mai mult...
0 (0 review-uri)
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii.
Lasa-ne adresa de email si afli primul cum sa le oferi micutilor bucuria copilariei.