<
  1. Carti
  2. /
  3. Carti pentru oameni mari

Carte Editura Trei, Ghid pentru intelegerea mintii copilului, Alistair Cooper

-20%
Oferta exclusiv online
22,99 lei 28,99 lei
in stoc

Livrare

mar, 16 aug - joi, 18 aug
Cod: 9786064003263_001w
Share Favorit
  • GTIN: 9786064003263
  • Editura: Trei
  • Tip carte: Psihologia copilului
  • Brand: Trei

Carte Editura Trei, Ghid pentru intelegerea mintii copilului. Metoda Parentajului Reflexiv, Alistair Cooper

Cartea de fata este o bine-venita alternativa la abordarile de parentaj superficiale, care se rezuma la retete pentru controlul si disciplinarea copilului si trec cu vederea bogata viata afectiva si motivationala din spatele manifestarilor copilului. In acest sens, autorii arata ca, dincolo de "gestionarea" comportamentelor, un aspect principal al sarcinii de a fi parinte consta in a fi conectat, intr-un mod constat si autentic, la ceea ce gandeste si simte copilul.

Plecand de la metoda Parentajului Reflexiv (cu instrumentele adiacente: Harta Parentala, Aplicatia Parentala, "termometrul afectiv" etc.) si de la cercetari actuale despre "mentalizare" si atasament, autorii demonstreaza in ce fel atentia, empatia, oglindirea si punerea in locul copilului vor imbunatati considerabil si pe termen lung relatia parinte–copil. Astfel, o mai buna conectare la trairile copilului il va face sa se simta inteles si validat, dar si sa-si regleze mai usor propriile emotii si sa fie mai empatic in relatiile sociale de la varsta adulta. Cartea este o resursa esentiala atat pentru parinti, dar si pentru psihoterapeutii care lucreaza cu copiii, adolescentii si familiile lor.

Alistair Cooper este psiholog clinician la Centrul pentru Copii si Adolescenti "Michael Rutter" din Londra si a implementat o serie de programe de parentaj pentru asistentii maternali.

Sheila Redfern este psiholog clinician la Centrul "Anna Freud" din Londra si este specializata in abuzul si traumele copiilor si adolescentilor.

Numar pagini: 336
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Tip coperta: Paperback
An aparitie: 2018
Autor: Sheila Redfern

 

Citeste mai mult...
0 (0 review-uri)
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii.
Lasa-ne adresa de email si afli primul cum sa le oferi micutilor bucuria copilariei.