1. Contul meu
  2. Magazine Noriel
  3. Contact
Cosul este gol

Retur in 30 de zile

Cadru legal

Conform legislatiei in vigoare O.U.G. 34/2014, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice care incheie contracte la distanta. Astfel, consumatorul are dreptul de a notifica in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile (30 de zile, termen extins acordat benevol de Noriel) din ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Renuntarea la cumparare in termen de 30 zile se aplica doar comenzilor livrate prin curier. Recomandam ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (pe cat posibil in ambalajul original cu toate accesoriile, etichetele si documentele insotitoare).

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la data inregistrarii returnarii sau primirii unei dovezi din partea clientului conform careia produsele au fost deja expediate printr-un tert, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

 

Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 30 zile. Perioada de retragere expira dupa 30 zile incepand cu ziua la care consumatorul sau o terta persoana indicata de consumator, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor.

Se aplica si:

  • In cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de consumator printr-o singura comanda si livrate catre diferiti destinatari indicati de consumator. Se va lua in considerare data la care destinatarul indicat a intrat in posesia ultimului produs din comanda.
  • In cazul unui contract privind livrarea unui produs constand din mai multe loturi sau parti. Se va lua in considerare data la care destinatarul indicat a intrat in posesia ultimului produs din comanda.

Pentru a-si exercita dreptul de retragere consumatorul trebuie sa informeze departamentul Relatii Clienti folosind formularul de contact, transmitand o declaratie neechivoca prin e-mail. In acest scop, poate fi utilizat acest model de cerere de retragere, care nu este insa obligatoriu. Suma de rambursat se va vira intr-un cont bancar ale carui date vor fi puse la dispozitie de catre client.

Pentru a respecta termenul limita de retragere este suficient ca notificarea privind exercitarea dreptului de retragere sa fie transmisa inaintea termenului de expirare a perioadei de retragere.

 

Costuri legate de renuntarea la cumparare

Costuri in sarcina consumatorului:

  • Costuri de retur si transport curier pentru produsul care face obiectul dreptului de retragere
  • Daca produsele sunt returnate intr-o stare in care nu mai pot fi vandute ca noi, ne rezervam dreptul, conform art. 14 al. 3 din O.U.G. 34/2014 de a solicita si aplica o diminuare a valorii produsului pentru readucerea in starea initiala (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produselor ca second-hand. In acest caz, la cererea clientului ii putem reexpedia produsele, pe cheltuiala acestuia.

 

Costuri in sarcina vanzatorului:

  • Costurile de retur si transport pentru produsele care nu sunt conforme cu specificatiile din oferta vanzatorului
  • Costurile de retur si transport pentru produsele care nu sunt conforme cu indicatiile mentionate in comanda plasata de consummator
  • Costurile de retur si transport curier pentru coletele deteriorate in momentul receptiei.

 

Consecintele retragerii

Consumatorii care si-au exercitat dreptul de retragere vor primi inapoi orice suma incasata de la ei in baza contractului de comanda, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca au ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia de retragere. Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul in care ne este furnizata dovada returnarii produselor, fiind valabila data cea mai apropiata. Rambursarea sumei incasate in urma exercitarii dreptului de retragere se va face intr-un cont bancar ale carui date vor fi puse la dispozitie de catre client.

Consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipulari neconforme, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

Schimbul de produse din comanda receptionata se poate face si in cel mai apropiat magazin, pe baza facturii si a produsului in ambalajul original. Pentru detalii vezi lista si adresele magazinelor Noriel.