Noriel Bebe, scaune auto pentru siguranta copilul tau

Stim ca esti cu gandul la vacanta, la soare, la mare sau munte ori peisaje care iti taie respiratia asa ca vrem sa te ajutam sa faci o alegere potrivita in ceea ce priveste scaunul auto.
Fiecare parinte vrea sa isi stie puiul in siguranta si cum siguranta in trafic este un subiect de interes, venim cu cateva solutii marca Noriel care iti vor asigura linistea atunci cand vine vorba de acest subiect. 

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi un scaun auto? In primul rand trebuie sa verifici daca acesta a trecut testele ADAC si totodata trebuie sa fie omologat ECE R44 sau R129. Aceste omologari sunt garantia faptului ca scaunul este conform cu standardele europene in vigoare. 
Scaunele Noriel Bebe intrunesc aceste doua caracteristici esentiale fiind o alegerea minunata. 

Pe langa teste si omologari, un alt punct de bifat este categoria de varsta. Scaunele auto se impart in mai multe categorii: 0-18 kg care sunt potrivite de la nastere pana la aproximativ 4 ani, grupa 0-25 kg de la nastere la 7 ani si grupa 9 - 36 kg care merg pana la maxim 8 ani. De ce este important acest aspect? In primul rand, un scaun auto ales necorespunzator varstei si greutatii copilului, nu va oferi siguranta si confort.
Pentru a se adapta nevoilor celui mic, ele sunt prevazute cu o serie de functionalitati cum ar fi tetiera ajustabila pe inaltime, protectii laterale SPS (Syde Protection System), pernute reductoare pentru spate si cap ce asigura atat confort cat si siguranta in caz de impact, grade diferite de inclinare potrivite si pentru somn si materiale de calitate ce lasa pielea copilului sa respire. 

Prindere in centuri sau ISOFIX? Ambele variante sunt la fel de sigure. In functie de ce preferi si de tipul de masina detinut, poti opta pentru una dintre cele doua variante. Pentru cele cu baza ISOFIX, masina trebuie sa fie prevazuta din fabrica cu prinderi speciale. In caz contrar, scaunul nu poate fi montat.
Verifica asta inainte de a achitiona scaunul! Scaunele auto cu prindere in centuri merg montate in orice tip de automobil. 

Rear facing sau front facing? Noriel Bebe iti aduce modele pentru ambele variante.
Pe categoria 0-25 kg, front facing poti alege modelul Star Dust sau pentru 0-18 kg poti opta pentru Little Angel cu dublu isofix ce permite rear facing cat si front facing. Pentru 9-36 kg ai la dispozitie Happy Cloud cu montare front facing, iar pentru 25-36 kg modelul Lucky Star front facing asteapta sa fie descoperit. 

Tips and tricks 

  • Alege intotdeauna un scaun de masina nou, cu factura si garantie. Nu opta pentru produsele la mana a doua deoarece nu le poti sti istoricul. Un impact de 10 km pe ora poate parea nesemnificativ pentru scaunul auto insa nu este deloc asa deoarece, orice impact poate lasa microfisuri in piesele lui si pericliteaza siguranta copilului. 
  • Scaunele auto au si ele termen de garantie. In momentul in care achizitionati un produs nou, verificati valabilitatea mentionata de producator. 
  • Cititi intodeauna instructiunile de intretinere si nu folositi detergenti agresivi care ar putea sa deterioreze tesatura. 
  • Nu folositi niciodata accesorii sau huse universale ci respectati recomandarile brandului si achizitionati acesorii  compatibile, recomandate de producator.
  • Nu in ultimul rand, montati scaunul conform instructiunilor si asigurati copilul corect. 

Va dorim cat mai multe calatorii in siguranta!