Importanta lucrului manual in dezvoltarea copilului
Cu siguranta, cu totii avem amintiri de la orele de lucru manual din gradinita sau scoala primara. Erau printre orele preferate de noi, adultii de azi dar oare stiam noi cat de importante erau toate acele activitati precum decupatul, lipitul, desenatul, cusutul, modelatul si multe altele?
Probabil nimeni nu ne explica de ce anume trebuie sa facem asta insa educatorii, invatatorii si desigur, parintii care luau parte la aceste activitati alaturi de noi constientizau...
Jocuri si Jucarii
Cum alegem bicicleta in functie de inaltimea si de varsta copilului?
Mersul pe bicicleta ocupa un loc fruntas in topul activitatilor preferate ale copiilor.
Inca de la varste fragede cei mici se pot bucura de bicicleta insa stim oare cum sa alegem model potrivit varstei lui? 

Chiar daca ne referim la prima bicicleta a celui mic sau nu, achizitionarea acesteia poate fi dificil daca nu stim cum sa alegem marimea corecta.
Spre deosebire de bicicletele de adulti care se aleg in functie de inaltimea adultului si marimea cardului, cele...
Jocuri si Jucarii
Joaca de copil la orice varsta 
Joaca este cea mai fireasca si cea mai indragita activitate de catre toti copiii, indiferent de varsta.
Desi este important ca cei mici sa se joace atat singuri cat si cu alti copii, fara interventia adultilor, studiile recente subliniaza faptul ca si joaca alaturi de parinti are un rol extrem de important in dezvoltarea celor mici. 

Asadar, dragi parinti, va incurajam sa va jucati cat mai mult alaturi de copiii vostri. Daca va lipsesc ideile si nu stiti cum anume...
Jocuri si Jucarii
Competitia sanatoasa si constructiva intre copii
Respectand cateva reguli de baza, competitia poate ajuta copiii sa-si insuseasca abilitati ce le vor fi de folos pe intreg parcursul vietii. Pentru parinti, competitia este un cuvant care ii sperie si poate multi dintre acestia nu reusesc mereu sa dea un sens pozitiv termenului. Iata cum anume putem face competitia sa fie perceputa ca ceva sanatos pentru copil.

Cum putem, asadar, sa dezvoltam spiritul competitiv in copii?
Parintii sunt protectori prin natura lor...
Jocuri si Jucarii