Retete de smoothie ideale pentru vara

Sa fie ciocolata ? Sau biscuiti ? Sau bomboane ? Ce va cer cel mai des micutii vostri atunci cand au pofta de ceva dulce?
Noi va propunem sa le oferiti o alternativa racoroasa : smoothie-urile. Usor de preparat si in acelasi timp sanatoase si satioase, ele va pot scoate din orice incurcatura atunci cand copilul vrea sa se rasfete cu ceva bun.

Iata cateva retete de sezon pe care noi si cei mici le-am incercat si va putem garanta ca sunt delicioase
Banana, avocado, spanac, lapte de migdale, miere si seminte de chia. Puneti totul in blander si gata ! Stim ca spanacul nu este chiar cel mai bun prieten al copiilor asa ca puteti sa-l ascundeti printre ingrediente. Gustul acestuia nu se simte deloc neplacut in aceasta combinatie, iar avocado ii va da o nota fresh ce va fi completata de aroma bananelor. In functie de consistenta pe care o prefera cei mici, adaugati mai mult sau mai putin lapte. 

Smoothie cu ananas, lapte de cocos si pudra de spirulina. Nu uitati de suplimente. Adaugati mereu un ingredient surpriza pentru un aport nutritiv perfect. Acum este randul pudrei de spirulina, o sursa atat de importanta de vitamine, calciu si fier. Atentie ! Consultati intotdeauna pediatrul inainte de a introduce un astfel de supliment in alimentatie. Sa revenim la smoothie-ul nostru delicios : pregatiti cateva rondele de ananas proaspat, adaugati lapte de cocos si jumatate de lingurita de pudra de spirulina. Amestecati totul la blender si e gata de servire.

Smoothie cu pepene rosu, iaurt grecesc si seminte de in. Vedeta verii este, desigur, pepenele rosu. Nimic mai simplu : adaugati bucati de pepene rosu curatate de samburi impreuna cu cateva linguri sanatoase de iaurt grecesc si o jumatate de lingurita de seminte de in. Blenduiti iar la final puteti adauga apa pentru a regla consistenta. De ce seminte de in ? Sunt o sursa generoasa de acizi grasi omega-3, fibre, proteine, vitamine si minerale. Suna convingator, nu-i asa ?

Smoothie cu capsuni, kiwi, banana, ulei de cocos si miere. O combinatie de-a dreptul delicioasa si racoritoare. Aveti nevoie de o cana de capsuni proaspete sau congelate, la care adaugati jumatate de pahar de apa, un kiwi curatat, o banana mica, o lingurita de ulei de cocos si o lingurita de miere. Amestecati totul bine si e gata de servire. Uleiul de cocos este recunoscut pentru proprietatile sale antimicrobiene, antioxidante si antiinflamatorii asupra organismului asa ca nu ezitati sa il introduceti in dieta celor mici inca de la diversificare.

V-am convins  sa incercati macar una dintre retete ? Noi le adoram pe toate ! Va asteptam cu impresii si speram ca celor mici sa le placa propunerile noastre.