Top carti cu tematica primavara

Noua ne place sa citim indiferent de sezon, nu-i asa? Fie ca sunt carti de povesti sau poezii, atat parintii cat si micutii adora momentele de lectura pe care le au impreuna. Daca ati ramas in pana de idei si nu mai stiti ce anume sa cititi alaturi de copii, iata o lista cu carti ideale pentru sezonul acesta.
Leti si Luca. A venit primavara, Ruth Wielockx

Vreti sa aflati povestea gemenilor Leti si Luca? Ei se duc la joaca in gradina unde observa copacii care au infrunzit si inflorit, pasarile care isi fac cuib, fluturii care zboara si multe alte minuni ale naturii. Daca vreti sa aflati cum se desfasoara o zi din viata celor doua personaje, va invitam sa descoperiti povestioara vesela despre cum este perceputa venirea primaverii de micutii Leti si Luca.
Calatorie prin traditiile Chinei. Primavara, Gao Chunxiang, Shao Min

Un prilej minunat de a le impartasi copiilor traditii ale altor culturi. In Calatorie prin traditiile Chinei veti descoperi o sumedenie de lucruri interesante despre cea mai importanta sarbatoare din China, Festivalul primaverii. Sarbatoarea este dedicata reuniunilor de familie. Totodata, veti descoperi si despre ce semnifica Festivalul lampioanelor, un moment dedicat tot familiilor care se aduna laolalta pentru a savura yuanxiao, delicioasele bilute de orez cu umplutura dulce. Yaya va fi ghidul vostru, o fetita tare dragalasa care va va prezenta intr-o maniera fascinanta sarbatorile specifice Chinei.
Bondarel sarbatoreste venirea primaverii, Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonias

Ne uitam pe geam si vedem ca a venit primavara! Sa luam o carte, sa ne asezam pe iarba si sa descoperim cum Bondarel si prietenii sai se pregatesc pentru un Paste de neuitat. Aceasta carte se remarca prin ilustratii calde si un mesaj patrunzator: cand esti generos si imparti cu ceilalti, devii mult mai fericit!
Ciudatul caz al hotului de ciocolata, Geronimo Stilton

Ciudatul caz al hotului de ciocolata aminteste de prima zi de primavara din Soricezia, un adevarat moment de sarbatoare. In aceasta zi, are loc vanatoarea de comori pe strazile orasului si un concurs de cofetarie pentru a desemna cel mai bun ou de ciocolata. Vreti sa vedeti ce se intampla pe parcurs si care este deznodamantul? Va invitam sa cititi cartea alaturi de piticii vostri si sa descoperiti ce urmeaza.

Fletcher si florile primaverii, Julia Rawlinson si Tiphanie Beeke

Vulpita Fletcher se pregateste de o noua aventura intr-un nou sezon, de data aceasta primavara. Personajul se bucura de vremea insorita si de caldura si este asteptat atat el cat si prietenii lui cu foarte multe suprize minunate, de sezon. O carte care promitem sa ii tina pe copii cu sufletul la gura.

Taraboi in gradina de zarzavaturi, Sven Nordqvist

Oare ce mai pun la cale Pettson si al sau motan, Findus? De data aceasta actiunea se petrece intr-o zi frumoasa de primavara. Pasarile cantau melodios, gandaceii misunau, iarba crestea iar motanul Findus alerga de colo-colo si speria carabusii. Mos Pettson, in gradina de zarzavaturi, anunta ca a venit vremea sa semene legumele. Findus este de alta parere. De aici pana la un adevarat taraboi in gradina cu zarzavaturi, a fost un singur pas. Va lasam pe voi sa descoperiti pataniile.

Voi ce carti cititi impreuna cu cei mici si care va plac din lista noastra? Asteptam cu nerabdare sa le descoperiti si sa ne spuneti care v-a placut mai mult.