3 idei de mic dejun pentru copiii de 1-3 ani

Vrem sa continuam seria de retete delicioase pentru micul dejun asa ca va invitam sa savurati alte 3 retete de minunatii culinare. Iata la ce ne-am gandit:

Varianta 1: lapte cu carob, tartina cu unt de arahide, fasii de morcov si mar.
Cu aceasta combinatie de grupe alimentare, energia celor mici va fi la cote maxime. Un mic dejun copios pentru un copil voios. Puteti opta pentru unt de arahide sau oricare alt unt de oleagioase, pe care sa il serviti pe paine, impreuna cu un pahar de lapte cu carob (pudra de roscove). In completare serviti bastonase de morcov. Daca vorbim de copiii de 1 sau 2 ani, oferiti morcovul la abur pentru a reduce riscul de inec. Copiii de 3 ani pot consuma morcov crud oferit fasii foarte subtiri si sub supraveghere. Marul este indicat sa fie curatat de coaja si oferit in feliute usor de manevrat pentru manutele celor mici.

Varianta 2: briose aperitiv servite cu guacamole.
Fiti creativi! Briosele aperitiv se pot prepara in nenumarate combinatii: fie cu branzeturi de mai multe tipuri, fie cu spanac, ardei, somon, seminte, cartofi dulci. Merge sa adaugati orice va este la indemana. Si nici cantitatile de ingrediente nu trebuie sa fie masurate. Adaugati faina, ou, putin iaurt grecesc, legume sau branzeturi sau ce aveti la indemana, amestecati si coaceti la 180 grade pret de 30 de minute. Sunt un mic dejun delicios si pentru adulti si pentru copii. Pentru a le da un plus de originalitate, serviti-le alaturi de guacamole: zdrobiti un avocado in care adaugati putin unt sau ulei de masline si rosii, ceapa verde ori un pic de usturoi pentru gust, amestecati pana obtineti o pasta omogena si oferiti pasta alaturi de briose.

Varianta 3: lipii unse cu crema de branza si fructe sau legume.
Vrem sa va impartasim cea mai rapida si delicioasa reteta de lipii: 150 grame de faina 650, 70 – 100 ml iaurt grecesc sau smantana sau puteti combina, un varf de praf de copt. Omogenizati totul apoi framantati pana devine o coca usor lipicioasa. Formati lipiile pe care le coaceti in tigaie antiaderenta, la foc mic, cu capac, pret de 4-5 minute pe fiecare parte. Le puteti servi cu orice pofteste copilul: crema de branza cu marar si castraveti sau rosii langa, ori crema de branza dulce cu fructele preferate. Sunt minunate, hranitoare si cel mai important, rapid de preparat.

V-au placut ideile noastre? Asteptam sa ne impartasiti ce oferiti voi celor mici la micul dejun. Suntem curiosi sa aflam ce retete surpriza aveti. Pofta buna!