3 idei de mic dejun pentru copiii de 3-12 ani

Seria noastra de retete continua cu alte 3 propuneri delicioase si dupa cum deja v-am obisnuit, usor de preparat si repede de savurat.
Iata care sunt variantele noastre:

Varianta 1: omleta triunghi cu legume servita cu ayran si paine cu seminte
V-ati intrebat cu siguranta ce reprezinta aceste…triunghiuri din omleta? Sau omleta triunghi? Alegeti voi cum vreti s-o numiti. Reteta este foarte simpla: spargeti 2 oua pe care le amestecati cu branza cheddar data prin razatoare, ceapa verde tocata marunt, ardei cubulete, marar si bacon. Rumeniti un pic ingredientele apoi adaugati ouale peste si totul merge in tigaia antiaderenta. Alegeti una cu diametru mic pentru ca omleta sa iasa destul de groasa. Rumeniti-o pe ambele parti fara sa o rupeti apoi feliati-o precum pizza. Merge servita alaturi de kefir, ayran, lapte batut sau iaurt de baut si o felie de paine cu seminte. 

Varianta 2: chifla cu pate de casa, rosii si castraveti si parfait cu iaurt si granola
Alegeti o chifla din maia cu semninte pe care o taiati in doua si o ungeti tacticos cu pate de casa . Adaugati deasupra felii de rosii si castraveti. Reteta de pate este foarte simpla: ficat de pui sau porc fiert bine pe care il blenduiti cu unt si putina sare si piper pana obtineti o pasta. Ca mic “desert” pentru dimineata puteti oferi un parfait savuros: adaugati straturi de granola si iaurt grecesc, alternativ si la final adaugati un varf de lingurita de miere si mango taiat bucati.

Varianta 3: French toast cu capsune/mango si lapte cu cacao/carob
French toast-ul sau friganelele, cum obisnuiau sa le denumeasca parintii nostri sunt o alegere perfecta pentru micul dejun. Simple de preparat, cu gust authentic si indragite de la mic la mare. Ce va puteti dori mai mult? Folositi un galbenus de ou pe care il amestecati cu lapte iar in amestecul obtinut “scaldati” felii de paine pe care mai apoi rumeniti-le in tigaia antiaderenta. Le puteti servi cu un cubulet de unt pe deasupra si putina miere, alaturi de fructe precum capsune sau mango. Ca sa mearga totul si mai bine, copiii le pot savura cu un pahar de lapte cald cu cacao sau carob. 

Speram ca v-am deschis apetitul cu aceste idei, atat dumneavoastra cat si copiilor vostri. Asteptam sa ne spuneti ce ati incercat si ce anume le-a placut celor mici.