3 Jocuri de societate pentru orice varsta

 Jocurile de societate reprezinta o buna modalitate de a petrece timp de calitate cu prietenii sau cu familia.
Suntem siguri ca fiecare dintre noi are cel putin o amintire despre reuniunile pe care parintii nostri le tineau cu prietenii si in care se jucau neaparat cel putin doua jocuri de societate in care, de cele mai multe ori, eram inclusi si noi, copiii. 

Pasind in vremurile actuale, am putea zice ca acest obicei a fost inlocuit de unul similar, si anume jocurile video care se pot juca in echipe sau individual. Dar oare au ele aceeasi aroma? Ne-am propus ca, de dragul amintirilor frumoase, sa iti prezentam o lista cu jocuri de societate captivante pentru orice varsta. Le puteti juca impreuna cu toata familia si va asiguram ca distractia va fi pe cinste. Iata si cateva informatii interesante despre jocurile de societate:

Stiati ca… primul joc de societate dateaza inca de pe vremea faraonilor si a Egiptului Antic? Se pare ca se stia si pe vremea aceea ce inseamna distractia de buna calitate. Jocul se numea Senet si se pare ca s-ar mai gasi si in zilele noastre. Intr-o varianta imbunatatita, desigur. 
Stiati ca… Monopoly poarta titlul de cel mai popular joc de societate? Nu credem ca exista cineva care sa nu fi auzit vreodata de el. Cu siguranta multi dintre noi l-am si jucat si cunoastem regulile. 

Noi vrem sa incercati si urmatoarele jocuri de societate si daca nu sunteti familiarizati cu ele, va asiguram ca va vor captiva de la primele runde.

Dixit este priama propunere de pe lista. Regulile sunt simple: fiecare jucator va deveni la randul sau povestitor. Asadar, toti jucatorii primesc cate 6 carti, povestitorul alege o carte din mana, spune o fraza sau un cuvant reprezentativ pentru cartea lui de joc, apoi fiecare jucator alege una din cartile lui pentru a licita. Se dezvaluie toate cartile si in cele din urma fiecare jucator trebuie sa ghiceasca imaginea povestitorului. Intuitia, imaginatia si perspicacitatea te vor ajuta sa devii invingator. 

De Jenga ati auzit? Sau de turnul Jenga? Ei bine, este momentul pentru un joc de rabdare si indemanare. Aveti la dispozitie 54 de piese din lemn cu care sa construiti un turnulet. Partea interesanta este ca fiecare jucator trebuie sa scoata, pe rand, cate o piesa fara sa darame turnul. Pierde, desigur, cel care darama piesele. 

Pe final, vrem sa va surprindem cu ceva de-a dreptul inedit. Daca nu ati auzit pana acum, e vremea sa faceti cunostinta cu Bananagrams. Este practic un Scrabble, dar fara tabla. Scrabble nu are nevoie de nicio prenzentare insa Bananagrams are nevoie de niste puncte la notorietate. Sansele lui sa devina celebru sunt destul de mari. In ce consta jocul? El este o puzzle anagrama ce trebuie rezolvat sau construit, depinde cum vreti sa spuneti, cu rapiditate. Un joc de cuvinte ce se joaca in ritm alert, oriunde: in masina, in excursie, acasa, la prieteni, in pub. Nu aveti nevoie de creion, hartie, tabla si il puteti cara cu voi oriunde. Jocul contine 144 de piese adapatate pentru alfabetul limbii romane care se impart in mod echitabil intre participanti. Primul concurent care isi foloseste toate piesele este considerat si castigator. 

Am vrea sa stim ce alte jocuri de societate obisnuiti sa jucati si care sunt preferatele copiilor vostri? Va asteptam cu noi sugestii. Suntem curiosi sa aflam preferintele voatre.