3 retete simple si rapide pentru o duminica cu copiii

Cand ne gandim la duminicile petrecute in familie cu copiii, ne gandim la distractie, activitati relaxante si bineinteles la mese delicioase. Fie vorba intre noi, orice mamica e fericita cand puiul ei a papat bucuros tot din farfurie. Asadar, m-am gandit sa va vin in ajutor cu 3 retete gustoase pentru pranz, cu succes garantat la copilasi, dar si usor de pregatit astfel incat sa nu stati mult in bucatarie si sa va ramana timp pentru joaca si relaxare. 

Pizza pentru copii cu blat de conopida.
Este mult mai sanatoasa decat cea cu blat normal in special pentru copii, dar o pot savura si parintii. Se poate face si sub forma de mini-pizza, numai bune de luat la pachetel pentru un picnic in aer liber. Reteta este ideala atat pentru mamici pasionate de bucatarie, cat si pentru cele cu mai putin talent. Avem nevoie doar de cateva ingrediente iar rezultatul este wow.

Ingrediente: o conopida nici prea mare nici prea mica, 1 ou, 3 linguri de sos de rosii, 60g cascaval ras, jumatate de lingurita de busuioc si un praf de piper dupa gust.

Mod de preparare: 
Se da conopida pe razatoarea mica si se amesteca intr-un bol cu oul, piperul, lingurita de busuioc si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se amesteca pana devine totul omogen. “Aluatul” astfel format se aseaza in tava de copt in forme de mini-pizza. Va puteti folosi de forme de biscuiti sau formati cercuri de aproximativ jumatate de centimetru grosime. Le coaceti 20 minute la 200 grade Celsius pana se rumenesc putin. Apoi adaugati sosul de rosii si restul de cascaval ras si mai lasati la cuptor pana se topeste frumos cascavalul pentru aproximativ 5 minute. Puteti adauga deasupra orice ii mai place piticului: ardei, ciuperci etc. Asta e tot. Simplu, rapid, sanatos si extrem de delicios!
 

Peste la cuptor cu legume
O reteta pe cat de usoara pe atat de delicioasa cu succes garantat chiar si pentru mamicile la inceput de drum in bucatarie. Va propun astazi salau, dar puteti folosi foarte bine si pastrav, stiuca sau somon.
Ingrediente: 1 salau, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, 1 ardei nu prea mare, o mana de fasole verde, 2 linguri ulei de masline, o lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa, cateva frunzulite de coriandru, optional putin piper si unt pentru un plus de gust. Puteti adauga orice legume aveti in casa si sunt pe placul piticului.

Mod de preparare:
Se amesteca intr-un bol uleiul, usturoiul pisat, zeama de lamaie si coriandrul. Se maseaza bine, bine pestele atat in exterior cat si in interior cu sosul format si se aseaza in tava de cuptor pe hartie de copt. Langa peste se aseaza ceapa si ardeiul taiate in bucati mari si fasolea verde. Peste legume se presara un praf de piper proaspat macinat si cateva bucatele mici de unt. Apoi se strange hartia de copt astfel incat sa se formeze o punguta bine inchisa cu toate ingredientele acoperite. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 40 minute sau pana sunt legumele bine facute. Pofta buna!

Supa crema de legume
Ideala pentru masa de pranz, aceasta reteta va asigura o masa delicioasa si portia ideala de vitamine pentru copii.

Ingrediente: 1 praz, 2 dovlecei, 1 ardei gras rosu, 2 morcovi, 3-4 cartofi, o bucata de telina, 2-3 rosii, putin ulei de masline, sare si piper dupa gust, busuioc proaspat, 2-3 catei de usturoi, 200 ml smantana lichida sau puteti folosi si smantana clasica pentru o masa sanatoasa mai ales daca aveti pitici mai micuti.

Mod de preparare:
Legumele curatate si taiate cubulete se calesc in putin ulei de masline dupa care se adauga apa cat sa depaseasca nivelul legumelor cam de 2-3 degete si se lasa sa fiarba. Intre timp se adauga usturoiul pisat. Cand sunt fierte legumele se adauga busuiocul proaspat si se scot toate intr-un bol in care se paseaza la blender. In apa in care au fiert legumele se adauga smantana si se mai lasa putin sa fiarba pe foc. Legumele pasate se pun inapoi in vasul de pe foc, se adauga sare si piper dupa gust si supa este gata.  Servita cu crutoane sau paine prajita, cu siguranta va fi un rasfat pentru burticile pofticioase ale copiilor, dar si ale parintilor.

Un copil sanatos, fericit si cu burtica plina este cu adevarat o binecuvantare pentru orice mamica. Nu imi ramane decat sa va urez spor la gatit si cu siguranta veti avea duminici relaxante in familie in jurul mesei.