4 idei de mic dejun pentru copiii de 1-3 ani

Clatite sau terci de ovaz? Lapte cu cereale sau paine cu unt? Fructe sau omleta? Oare ce prefera micutii sa manance dimineata? Am zice ca atatea case tot atatea obiceiuri insa un lucru esential de care trebuie sa tinem cont atunci cand vorbim de alimentatia celor mici este ca obiceiurile sanatoase se deprind in familie, inca de la varste fragede.
Pentru ca stim cat de greu este pentru parinti sa indeplineasca dorintele micutilor atunci cand vine vorba de micul dejun, va propunem o lista cu 4 idei pentru un mic dejun sanatos pe care si cei mai pretentiosi copii le vor indragi. 

Varianta 1: mic dejun cu terci de ovaz, branza cottage si capsune sau fructe de padure
Simplu si de efect. Alegeti intotdeauna fulgi din ovaz integral, maruntiti fin sau nu, in functie de preferintele copilului. Reteta pentru cel mai cremos oatmeal este foarte simpla: puneti la fiert o masura de lichid la alegere, puteti opta pentru apa, lapte de origine animala sau lapte vegetal si jumatate de masura de fulgi de ovaz. Amestecati la foc mic 5 minute, dupa care lasati preparatul sa se “odihneasca”. Puteti servi optional cu un varf de lingurita de miere, putina scortisoara si capsune ori fructe de padure pe deasupra. Daca cei mici il prefera simplu, puteti adauga fructele in branza cottage. Va garantam o potrivire minunata de arome.

Varianta 2: omleta pufoasa servita cu legume si paine prajita
Un mic dejun nutritiv. Stiti cum puteti obtine cea mai pufoasa omleta? Adaugati o lingurita de iaurt grecesc si gata norisorul. Serviti omleta alaturi de castraveti sau ardei taiati corespunzator varstei sau rosii cherry si paine usor rumenita, servita tot corespunzator varstei pentru a scadea riscul de inec. 

Varianta 3: baby clatite cu banana servite cu iaurt si coacaze rosii sau afine
Mai simplu ca niciodata: pisati o banana, adaugati un ou, putina branza de vaca (optional) si in completare fulgi de ovaz fini sau faina tip 650 ori faina de cocos sau migdale, in functie de ce aveti la indemana. Amestecati pana obtineti o pasta inchegata care sa stea in lingura. Formati micile clatite si le coaceti cateva minute pe fiecare parte in tigaia antiaderenta. La final puteti pune foarte putin unt deasupra si le puteti servi cu iaurt si coacaze rosii sau afine taiate jumatati.

Varianta 4: ou fiert cu cascaval sau mozzarela, avocado si banana
Clasicul ou fiert tare de dimineata va fi intotdeauna o alegere simpla, dar indragita de micuti. Serviti oul alaturi de o felie de cascaval sau mozzarela, in functie de ce prefera copiii, felii de avocado si la final banana pentru un pic de “dulce”.

Noua ni se face pofta numai cand citim aceste minunate idei de mic-dejun. Voi ce preferati sa mancati dimineata? Asteptam sa ne spuneti!