4 idei de mic dejun pentru copiii de la 3 la 12 ani

Pe masura ce copiii cresc, se schimba si preferintele lor dar si lista de alimente permise. Dupa varsta de 3 ani, putem oferi ocazional cacao naturala sau alimente indulcite cu zahar brun, spre exemplu ori branzeturi cu un continut mai ridicat de sare. Echilibrul reprezinta cheia, bineinteles!

Iata 4 idei de mic dejun sanatos care va vor salva diminetile in care nu aveti inspiratie. Bonus, se prepara si foarte rapid.

Varianta 1: Orez cu lapte si banana
Orezul cu lapte nu are nevoie de nicio prezentare. Gustul copilariei nu se uita niciodata asa ca puteti sa il impartasiti si cu cei mici. Serviti-le un bol de orez cu lapte la micul dejun pe care il puteti imbunatati cu scortisoara si banana taiata felii sau fructele lor preferate. Succes garantat!

Varianta 2: Paste cu lapte, nuci si branza dulce
Daca va doriti sa ramaneti in sfera “dulce” cu mic dejunul, aveti o alta varianta interesanta. Alegeti orice tip de paste pe care copiii le prefera pe care le fierbeti in lapte vegetal sau animal. “Asezonati-le” cu nuca, caju sau fistic si branza dulce de vaca. Noua deja ne este pofta.

Varianta 3: Bruschete si fresh de portocale
Bruschetele sunt o idee minunata de mic dejun “aperitiv”. Cu ce anume sa fie bruschetele? Variatiile pot fi multe. Noi ne-am gandit la halloumi, rosii si busuioc, unt si usturoi, avocado si ceapa verde. Puteti face cate una din fiecare pentru mai multa varietate. Pregatiti intai baza, si anume painea pe care o rumeniti usor in tigaie cu ulei de masline. Branza halloumi poate fi si ea “bronzata” fie in tigaie, fie in cuptor, dupa preferinte. Dupa ce painea este gata, adaugati halloumi peste, apoi rosii maruntite cu busuoic. Pentru optiunea 2, amestecati unt cu usturoi si puneti crema pe paine, iar pentru optiunea 3, faceti un avocado pasta amestecat cu ceapa verde maruntita fin. Pentru a mai “indulci” putin situatia, serviti bruschetele alaturi de un fresh de portocale, pentru un boost de energie. 


Varianta 4: sandwich cald 
Si aici alegerile sunt nenumarate: sandwich cald cu cartof dulce copt si branza telemea, cu cascaval si piept de curcan, cu avocado, ardei si branza. Puteti combina orice tip de carne cu orice tip de legume. Serviti sandwich-ul alaturi de un pahar de lapte cald si burticile vor fi asigurate.
Noua ne este foarte greu sa ne decidem asa ca invitam si pe voi sa testati ideile noastre si sa ne spuneti care variante au avut cel mai mare succes. Pofta buna!