5 seriale animate educative pentru copiii 3+

Ecranele au devenit spaima parintilor din noua generatie. Putem spune ca sunt inamicul numarul unu. De ce anume? Recomandarile la nivel international privind timpul pe care un copil are voie sa il petreaca in fata ecranului sunt drastice, dar totodata schimbarile care survin daca cel mic este expus mai mult decat trebuie sunt reale. De aceea, dozarea corecta conform varstei copilului si selectarea atenta a ceea ce urmareste cel mic sunt esentiale pentru o dezvoltare psihica corespunzatoare.

Uneori, din dorinta de a rezolva cat mai multe treburi in casa avem tendinta, ca parinti, sa pacalim copiii cu televizorul, tableta, telefonul. Nimic mai gresit deoarece, in acest mod, cei mici ajung sa petreaca timp in fata ecranelor mult mai mult decat este necesar si de cele mai multe ori ei au acces nesupravegheati. Da, nu ne putem impotrivi tehnologiei. Face parte din firesc si din evolutia societatii. Si nici nu vrem sa crestem copiii intr-o bula deoarece, in comunitate cum ar fi gradinita sau scoala, acestia ajung sa fie stigmatizati daca nu sunt la curent cu ultimele desene animate, jocuri si alte lucuri asemanatoare. Acest lucru poate afecta in mod negativ copilul respectiv stima lui de sine cum si privitul excesiv la desene spre exemplu poate crea dezechilibre.

Cuvantul care ar trebui sa stea la baza intregului proces este cumpatarea.
Stabiliti voi, ca parinti, intervalul in care cei mici pot savura desenele si desigur, durata. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca pana la varsta de 2 ani, copiii sa fie expusi ecranelor cat mai putin. Ce inseamna putin? Maxim 10 minute pe zi. Daca vorbim de copiii peste 3 ani, este ideal sa nu se depaseasca 30 de minute pe zi.

Iti propunem o lista cu 5 desene animate educative, pe care copiii mai mari de 3 ani le pot urmari:

Super WHY!
Titulul este intuitiv. Cu siguranta te confrunti deja de ceva vreme cu marele DE CE? Iata o modalitate buna prin care poti dezlega alaturi de copilul tau cateva din misterele lumii si nu numai. Un serial animat foarte bine documentat, Super WHY! vine in fiecare episod cu rezolvarea unei mari probleme, prin intermediul unor personaje, desigur. Suspansul este mare asa ca descoperiti impreuna despre ce este vorba.

 

Sofia the First
Adresat fetitelor, dar nu numai, Sofia the First povesteste intamplarile unei fetite care descopera ca este de vita nobila. Ce anume face acest desen animat educativ? Sofia, spre deosebire de alte printese Disney, construieste un personaj care invata cum sa fie printesa in fiecare zi. Dar cel mai important, Sofia invata in primul rand sa fie altruista, sa aiba principii si sa fie responsabila. Urmariti sa vedeti ce anume se intampla pana la final.


Brainchild
Brainchild este despre un tanar inteligent care ne poarta cu fiecare episod prin lumea fascinanta a stiintei. Intrebari pe care uneori ni le punem si noi, adultii isi gasesc raspunsul in acest serial, deorece vorbim despre un serial in toata regula si nu despre o animatie. Episoadele sunt mai degraba potrivite copiilor cu varste de 6 ani si peste.


PJ Masks
Parintii vor deveni si ei cu siguranta fani ai acestei animatii, deoarece personajele principale sunt supereroi. PJ Masks reprezinta un grup de 3 prieteni care lupta impotriva nedreptatii. Ei se transforma in supereroi in fiecare seara cand se imbraca in pijamale. Porneste alaturi de ei in aceasta minunata aventura.


Peppa Pig
Ultima, dar nu cea din urma animatie, binecunoscuta Peppa Pig. Cu siguranta copilul tau are cel putin un obiect sau o jucarie care infatiseaza celebrul porc. Actiunea desenului animat se invarte in jurul purcelusei Peppa si a familiei ei. Fiecare prieten al purcelusei infatiseaza un animal diferit. Actiunea este simpla. Prezinta lucuri comune pe care si noi, adultii, le facem la ordinea zilei (vizite, inot, mersul pe bicicleta, etc). Modul in care acestea sunt prezentate va capta atentia copilului.