6 activități distractive în aer liber pentru copii în timpul verii

Vara este anotimpul perfect pentru ca cei mici sa se bucure de activitati distractive in aer liber. Este momentul ideal de a renunta la ecrane si de a se juca in natura, bucurandu-se de soare. Iata 10 activitati uimitoare pe care le puteti desfasura in aer liber si care promit sa stimuleze creativitatea, promoveaza interactiunea sociala si permit copiilor sa se bucure de toate beneficiile activitatilor in aer liber.

Vanatoarea de comori

Organizati o vanatoare de comori in propria curte sau in parc, creand indicii sau harti pentru copii. Ascundeti mici obiecte, jucarii, dulciuri sau fructe si incurajati-i pe cei mici sa le gaseasca. Aceasta activitate nu doar ca ii va tine ocupati si concentrati dar le va si dezvolta abilitatea de a se orienta in spatiu.

Picnic in aer liber

Nici macar o luna de vara fara un picnic in natura. Mergeti alaturi de copii in parc, padure sau in orice loc aveti parte de verdeata si savurati un picnic in familie. Implicati-i pe cei mici in pregatirea pachetelor cu mancare si in alegerea jocurilor pe care urmeaza sa le luati la voi. Este o ocazie excelenta de a petrece timp de calitate in natura si de a va bucura de o gustare delicioasa, pregatita cu multa dragoste.

Bule gigantice de sapun

Nimic nu e mai atractiv pentru copii, ca baloanele de sapun intr-o zi torida de vara. Cumparati un recipient special cu solutie de facut baloane, care sa fie prevazut cu o bagheta de dimensiuni mari. Aratati-le cum pot crea baloanele gigant si dati startul distractiei. Vor fi foarte incantati sa vada bulele uriase plutind in aer si suntem siguri ca vor incerca sa le prinda sau sa le sufle.

Festivalul apei

Probabil o idee la fel de iubita de copii precum cea cu baloanele de sapun. Aveti nevoie, de data aceasta, de baloane pe care sa le umpleti cu apa, pistoale, piscine gonflabile si orice alte jucarii care implica apa. Lasati-i pe cei mici sa se balaceasca si sa se lupte cat vor. Asigurati-va doar ca aveti pregatite prosoape si haine de schimb.

Excursie cu bicicletele

Planificati o excursie de o zi cu bicicletele intr-o zona frumoasa, unde sa va puteti conecta cu natura. Asigurati-va ca aveti echipament de protectie, gustari si apa la indemana. Mersul pe bicicleta ofera o oportunitate excelenta de a explora imprejurimile dar si de a face miscare.

 

Observarea stelelor

Noptile calduroase de vara sunt o ocazie ideala de a explora cu privirea, cerul. Asezati o patura in curte si invatati-i pe cei mici totul despre constelatii si planete, identificati-le impreuna si povestiti-le tot ce stiti despre ele. Puteti folosi un telescop insa nu este musai. Va puteti bucura de cer si cu ochiul liber. O astfel de activitate este o ocazie ideala ca cei mici sa se conecteze cu universul.

Vara este un moment minunat pentru copii sa exploreze si sa se bucure de activitati in aer liber. Fie ca este vorba de vanatoare de comori, o zi de picnic sau o bataie cu apa, aceste activitati ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte fizic, emotional si social si totodata intaresc conexiune cu voi, parintii. Voi ce v-ati propus pentru vara aceasta? Ce activitati inedite aveti in plan?