8 lucruri de care sa tii cont cand mergi la plaja cu copilul

Vara, soare, apa mare rezulta balaceala, bronz si voie buna. Combinatia ideala pentru o distractie pe cinste. Stim cat de innebuniti sunt copiii, indiferent de varsta, de apa si soare, asa ca in mod cert aveti stabilit minim un weekend la mare.

Pentru ca sunteti parinti informati si nu vreti sa puneti in pericol sanatatea celui mic, iti facem un scurt rezumat cu 8 lucruri de care sa tii cont atunci cand mergi la plaja cu copilul.

Alege orele potrivite

Indicatiile privind orele de plaja pe care medicii le oferă sunt următoarele: pana in ora 11 dimineața si dupa ora 17 seara, pentru a evita razele puternice UV.

Crema cu factor de protectie

In cazul copiilor se recomanda folosirea unei creme cu SPF 50, adică protecție maxima. Pielea celor mici este sensibila si predispusa arsurilor. Invata sa o aplici corect si cu regularitate. Ai grija ca fiecare particica de piele expusa sa fie acoperita uniform, cu crema. Asteapta ca aceasta sa intre in piele apoi il poti lasa pe cel mic la joaca. Reaplica ori de cate ori este nevoie, conform instructiunilor. Daca ți-e teama sa nu uiti sau pur si simplu nu poti sa retii cand urmeaza urmatoarea aplicare, seteaza-ti alarma de la telefon si va fi mai simplu. Nu sari peste acest pas important. Crema cu protectie UV este esentiala pentru a face plaja sanatos.

Hidratare corespunzătoare

Nu uita de apa! Expusi la soare, riscul ca cei mici sa se deshidrateze este mare asa ca nu uita sa le oferi apa sau… pepene rosu, regulat.

Nu uita de jucarii

Stim cu totii cat de repede se plictisesc copiii. Probabil nu vrei sa se intample asta imediat cum ati ajuns la plaja. Ia cateva jucarii de nisip și vei vedea cat de distractiv poate fi. Nu ai nevoie de un arsenal. O galetusa, o lopatica si doua forme sunt suficiente pentru construirea unui intreg asezamant din nisip.
 

Piscina gonflabila

Este ideala atat pentru bebelusi cat si pentru copiii mai mari. Beneficiile sunt multiple: o poti aseza la umbra astfel incat cel mic sa fie protejat, poti controla cantitatea de apa si temperatura ei si totodată cat este de curata.
 

Ia mancare cu tine

Ai grija sa ai cateva gustari la tine in caz ca i se face foame copilul. Tine cont ca la plaja inamicii principali in ceea ce privește mancarea sunt nisipul si vantul asa ca ai grija ca tot ceea ce ei cu tine sa fie impachetat corespunzător. Poti folosi folie alimentara sau de aluminiu sau caserole care se inchid etans. Pentru ca va fi cald, ideal este sa le transporti si sa le depozitezi intr-o geanta termoizolanta sau cutie frigorifica. Astfel vei fi sigur ca alimentele au fost pastrate in condiții optime și nu reprezinta un risc pentru cel mic.
 

Alege haine cu protectie UV

Fie ca vorbim de o zi la plaja sau de o saptamana de stat la soare, asigura-te ca cel mic are parte de protectia necesara pe timp de zi, in ceea ce priveste expunerea la soare. Investeste in haine cu protectie UV care te pot scuti de multe griji si bataie de cap. Acestea protejeaza pielea de posibile arsuri si in cazul bebelusilor alege costume care sa acopere o suprafata cat mai mare de piele. Pielea copiilor este mult mai subtire si mai fina decat cea a adultilor, asta insemnand ca bariera de protectie impotriva razelor UV este mult mai slaba. De aceea este si nevoie de masuri suplimentare.

Diferenta intre costumele de plaja cu UV si crema solara este ca acestea ofera pur si simplu protectia necesara fara a fi nevoie de aplicarea unei creme pe acele zone. Crema cu factor SPF poate fi folosita pe suprafetele de piele care nu sunt acoperite de costum. Munca este inzecit usurata.
 

Pregateste totul cu o seara inainte

Poate cel mai important lucru atunci cand planuiesti o zi la plaja cu copiii, este sa pregatesti totul cu o seara inainte. Am stabilit deja orele potrivite de plaja, asa ca mersul dimineata poate fi o aventura cand ai un copil somnoros sau mofturos. Cu siguranta nu va avea rabdare sa pregatesti bagajul de plaja. Foloseste o geanta incapatoare in care sa pui toate cele necesare de la crema cu factor de protectie, prosoape, palariute, jucarii si tot ce va mai trebuie, iar dimineata sa fii doar pregatita sa o iei si sa plecati. Poti pregati si gustarile, le lasi la frigider si dimineata le pui in geanta frigorifica si sunteti gata de soare si balaceala.

Vara frumoasa si plaja insorita va dorim!