Activitati pentru imbunatatirea abilitatilor motorii la plaja sau la piscina

Vara aduce o multime de oportunitati pentru ca cei mici sa se bucure de activitati distractive si educative in aer liber. Plaja si piscina sunt locuri ideale pentru a imbunatati abilitatile motorii ale copiilor, oferindu-le un mediu relxant si distractiv in acelasi timp. Sunteti curiosi sa descoperim impreuna activitati inedite pentru a dezvolta coordonarea, echilibrul si abilitatile motorii ale copiilor, in timp ce se bucura de apa si nisip?

Castele de nisip

Castelele si orice alte forme si constructii in nisip reprezinta o activitate clasica si distractiva pentru plaja. Oferiti-le copiilor uneltele potrivite, cum ar fi lopatele, galeti, site, forme pentru nisip si incurajati-i sa creeze castele, forme geometrice sau orice altceva le trece prin minte. Jocul cu nisipul dezvolta abilitatile motorii fine ale copiilor si ii incurajeaza sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea.

Inot si scufundari

Inotul este o activitate excelenta pentru a dezvolta abilitatile motorii generale si pentru intarirea musculaturii. Incurajati copiii sa se joace in apa, sa inoate si sa incerce sa faca scufundari, cu echipamente adecvate, desigur. Asigurati-va ca sunt supravegheati in permanenta si ca respecta toate masurile de siguranta.

Frisbee

Discul buclucas abia asteapta sa fie lansat. Jucati frisbee pe plaja sau la piscina pentru a dezvolta musculatura, forta bratelor si pentru a perfectiona prinderea discului. Acest joc ii ajuta la toate acestea si pe deasupra imbunatateste precizia si coordonarea ochi-mana.

Sariturile in apa

Daca sunteti la piscina si cei mici se simt increzatori, incurajati-i sa faca sarituri in apa de pe marginea piscinei sau de pe trambulina, pentru a-si dezvolta coordonarea si musculatura.

Fotbal pe nisip

Fotbalul implica miscari rapide si schimbari de directie, ceea ce ii ajuta sa isi dezvolte agilitatea si precizia. Este si mult mai greu sa joace fotbal pe nisip, asa ca musculatura picioarelor va fi si ea tonifiata.

Bowling cu sticle de apa

Daca tot am vorbit de fotbal si aveti mingea la indemana, ce ati zice de un bowling la piscina sau pe plaja? Aveti nevoie de sticle de plastic pe care sa le umpleti cu apa si gata! Puteti organiza ad-hoc o partida de bowling. Aceasta activitate imbunatateste coordonarea si ajuta, desigur, la dezvoltarea musculaturii bratelor. Si pe deasupra, este si o activitate foarte amuzanta. Veti vedea cum cei mici vor incerca sa doboare popicele improvizate cu o singura lovitura.

Volei in apa

Voleiul in apa este mult mai diferit fata de voleiul pe plaja. Folositi o minge usoara, formati doua echipe si dati startul competitiei. Aruncarea mingii si prinderea acesteia solicita abilitatile motorii si coordondarea ochi-mana. Castiga echipa care reuseste sa mentina cat mai mult mingea in aer. Succes!

Aceste activitati inedite si captivante in acelasi timp sunt ideale daca ne dorim niste copii fericiti la plaja sau la piscina. Totodata, ele dezvolta capacitatile fizice si motrice si ii invata pe cei mici lucuri noi intr-un mod foarte distractiv.

Voua ce va place sa faceti atunci cand mergeti la plaja? Cum va jucati cu prichindeii? Dar in zilele in care mergeti la piscina? Ce jocuri si activitati obisnuiti sa faceti? Suntem tare curiosi sa aflam mai multe de la voi!