Avantajele biberoanelor anticolici

Un bebelus care plange incontrolabil este ceea ce niciun parinte nu isi doreste. Odata cu plansul cresc si grijile in special ale mamei. Oare ce este in neregula? Ce as putea face ca bebe sa se simta bine? Are vreun disconfort? Cum il ajut?
O serie de factori posibili care ar putea genera suferinta celui mic sunt reprezentati de colici, gaze si refluxul gastroesofagian. Pentru asta avem o rezolvare: Biberoanele anticolici.
Daca bebe este hranit cu formula, biberoanele cu tetine speciale sunt ideale pentru a elimina disconfortul. Ce sunt biberoanele anticolici si cum anume functioneaza ele vom descoperi impreuna, imediat!

Daca bebelusul plange mai mult de 3 ore pe zi timp de 3 zile pe saptamana pe o durata de saptamani este un semn ca el ar putea avea colici. Colicile sunt o conditie medicala temporara pe care majoritatea bebelusilor o dezvolta la nastere si care consta in crampe la nivelul abdomenului. Ele apar subit si pot fi determinate de foame, reflux, gaze, supraalimentare, prezenta proteinelor laptelui de vaca in laptele matern sau reactie la un anumit tip de lapte praf.

Cum functioneaza biberoanele anticolici? O cauza comuna pentru care bebe are gaze este ca inghite prea mult aer in timpul mesei. Acest lucru le provoaca disconfort si deci plans asa ca trag si mai mult aer, gazele se accentueaza, durerea creste. Este un cerc vicios care nu pare ca are scapare. Doar pare! Solutii exista. Una dintre ele este sa alegeti un biberon cu o tetina special creata sa reduca cantitatea de aer pe care cel mic o inghite in timpul meselor. Cum reuseste o tetina sa faca asta? Datorita formei reuseste sa lase laptele sa curga la viteza ideala astfel incat debitul va fi exact cel care trebuie pentru a nu provoca disconfort. Varful tetinei are un unghi perfect pentru a ajuta pe bebe sa se hraneasca eficient. In general, tetinele incearca sa reproduca fidel forma anatomica a sanului mamei.
De asemenea, biberoanele anticolici au o valva care nu lasa aerul sa patrunda in sticla si mai apoi in burtica la bebe.

Cum ne alegem favoritele? Exista o varietate mare de biberoabe anticolici in farmacii. Dar stim ce se potriveste celui mic? Nu exista o reteta in a determina care este alegerea potrivita pentru bebe. Asta puteti afla doar cumparand mai multe modele si testandu-le o perioada. Exista, desigur, varianta de a nimeri biberonul perfect din prima insa fiti pregatiti sa nu fie asa si sa fiti nevoiti sa incercati mai multe branduri pana gasiti ceea ce vi se potriveste.

Copiii vostri s-au confruntat cu colicile? Ce remedii ati folosit? Biberoanele speciale au ajutat?