Beneficiile inotului pentru copii

Te-ai gandit vreodata la cat de important este inotul pentru dezvoltarea armonioasa a copilului tau? Ai intentiont sa il dai la inot insa te-ai gandit ca nu este momentul potrivit? Stii toate beneficiile pe care acest sport le aduce? Suntem siguri ca ai multe intrebari pe aceasta tema si vrem sa te indrumam in luarea celei mai bune decizii pentru puiul tau.

Hai sa vorbim putin despre beneficiile concrete pe care inotul le aduce. In primul rand este un exercitiu fizic ideal pentru a-i mentine pe copii in forma, dar si pentru a le oferi incredere in sine pentru ca da, este nevoie de o doza de curaj si totodata de disciplina pentru a practica inotul. Ghidati de un instructor specializat, copiii isi vor putea dezvolta abilitatile motrice inca de la varste foarte fragede. 

Pe langa acest lucru, inotul este un sport, dar si o activitate foarte indragita de catre copiii de toate varstele pentru c,a nu-i asa? Cui nu-i place balaceala? Sub atenta supraveghere a instructorilor, micii viitori inotatori isi vor forma curajul si dorinta de a lua contact  cu apa si de a invata sa inoate. Asadar, inotul este un bun exercitiu de control al emotiilor si un prilej excelent de a invinge temerile. Toate aceste lucruri il vor transforma pe copilul de azi in adultul curajos si sigur pe sine de maine.
 

Cand este momentul sa il duci pe cel mic la inot?
Il poti duce pe cel mic inca din primele zile de viata. Copiii stiu sa inoate inca de la nastere, apa reamintindu-le de viata intrauterina asadar ei isi tin instinctiv respiratia si au miscari coordonate ale mainilor si picioarelor. Daca ar fi totusi sa facem referire la o varsta ideala de a da copilul la inot, aceasta este varsta de 4 luni. Integrarea timpurie in comunitate si socializarea ii vor ajuta ulterior pe cei mici sa accepte mai usor schimbarile cum ar fi mersul la gradinita sau la scoala. Inotul reprezinta, deci, o ocazie minunata de a socializa si de a dezvolta sentimentul de apartenenta.

Miscarile in apa ii pot ajuta pe bebelusi sa se ridice in picioare mai devreme. Un alt aspect important de mentionat este acela ca micutii vor vedea apa ca pe un mediu prietenos, ideal pentru a-si dezvolta curajul si increderea de sine. Si de ce nu, baitele de acasa vor deveni moment de relaxare si nu prilej de plans cum se intampla cu multi micuti.

Daca ne referim la copiii mai mari, inotul se afla printre cele mai importante tehnici de supravietuire si indiferent de varsta este un bun mod de a socializa. 

Tot in categoria beneficii incadram si faptul ca inotul reprezinta un exercitiu ideal de respiratie si intarire a musculaturii. Instructorii ii vor initia pe cei mici in arta miscarilor de inot si ii vor invata cu blandete cum anume sa isi tina capul la suprafata si cum sa respire adecvat. 

Avem o recomandare minunata pentru tine, si anume un centru excelent de inot si educatie acvatica care intruneste toate conditiile necesare pentru desfasurarea activitatii in siguranta. Vino, asadar, in minunata lume Baby Spa !

Noi speram ca te-am convins si te invitam sa faci cunostina cu echipa Baby Spa, personal, la unul din cele doua sedii din Vitan sau Aviatiei