Beneficiile LEGO® in dezvoltarea copilului

Piesele LEGO® intra in categoria jocurilor legendare de care este imposibil sa nu fi auzit. Cu o istorie lunga in spate, prima lor aparitie a iesit la lumina in anii ’30,  cand LEGO® reuseste sa se mentina in topul preferintelor atat ale adultilor cat si ale copiilor. Nu doar un simplu joc de construit, dar si un mod de relaxare si antrenare a mintii, piesele binecunoscut aduc un aport important in dezvoltarea fiecarui copil.
Calitatea pieselor Lego este indiscutabila si exista si variante adaptate varstelor mici, LEGO® DUPLO. Asadar, nimic nu te impiedica in a-i prezenta copilului tau minunata lume LEGO®

Pe langa versatilitate, cand spunem LEGO® ne gandim la traditie, inovatie, creativitate. Dar te-ai gandit vreodata care sunt beneficiile jocului in educarea si educatia copilului tau? Ei bine, exista o legatura pe care vrem sa ti-o expunem in cele ce urmeaza. 
Incurajeaza munca in echipa. Stim de cat timp si imaginatie este nevoie pentru a pune pe picioare o constructie elaborata cu celebrele cuburi. Lucrul in echipa ii face pe cei mici sa comunice, sa stabileasca cum anume va arata ce vor construi. Ii invata responsabilitatea si este bunaoara un exercitiu ce ii pregateste pentru viata de adulti, cand vor fi nevoiti sa se adapteze la viitorul job, intr-o echipa.

LEGO® imbunatateste creativitatea celor mici. Disponibile pe categorii de varsta inca de la 1 an, piesele de construit il ajuta pe cel mic sa-si foloseasca imaginatia si sa inoveze. Posibilitatile de combinare ale pieselor sunt multiple si in acest joc nu putem spune ca exista corect sau gresit deoarece el se desfasoara dupa regulile impuse de fiecare. 

Dezvolta motricitatea fina atat la bebelusi cat si la prescolari. Este ocazia perfecta ca cel mic sa-si perfectioneze capacitatea de a manipula obiecte mici si de a construi. Timpul dedicate construirii ajuta muschii mainilor sa se intareasca. Vei vedea ca odata ce a prins gustul jocului, copilul va petrece mult timp construind.

Jocul cu LEGO® dezvolta gandirea matematica. Stim foarte bine ca in matematica baza este sa gasim rezolvarea tuturor problemelor. Ei bine, cu piesele Lego este la fel. Il vor antrena pe cel mic sa fie concentrat si atent la detalii, sa incerce si sa gaseasca cea mai buna rezolvare adica potrivire de piese, forme si marimi si de ce nu culori.

Stiinta si ingineria sunt doua domenii cu care cei mici iau contact atunci cand construiesc cu piesele LEGO®. Vor descoperi singuri ca pentru a costrui un pod sau o cladire care sa nu se darame este nevoie de o anume baza si prin exercitiu si experienta tuturor turnuletelor care s-au daramat vor reusi sa puna pe picioare constructii stabile. 

LEGO® ajuta copilul la cresterea respectului de sine. In momentul in care rezulatul final este cel dorit, obtinut de multe ori cu truda, dupa multe incercari esuate si constructii daramate, cel mic va fi foarte incantat si mandru de rezultat. Este ceva ce el cu mana lui a reusit sa duca la bun sfarsit si asta nu poate decat sa sporeasca increderea in sine. 

Fun facts:

  • Cel mai inalt turn LEGO® construit vreodata, masoara 28.7m si au fost folosite in constructia lui 465.000 piese.
  • Raportandu-ne la toate piesele LEGO® produse pana in prezent, fiecarei persoane de pe Terra ii revin cam 80 de piese.
  • Daca am aseza una langa alta piesele LEGO® produse intr-un an, am putea inconjura pamantul cu ele de mai bine de 5 ori. 
  • Precizia matritelor cu care se construiesc piesele Lego este atat de mare incat doar 18 piese la un milion nu indeplinesc standardele de productie. 
  • La fiecare secunda se vand 7 seturi de LEGO®. In mod cert in clipa in care citesti acest articol cineva vrea sa faca o bucurie copilului comandandu-i un set. 
  • Sase piese standard LEGO®, ne referim la cele dreptunghiulare, pot fi combinate in 915,103,765 feluri. Desi poate parea fantasmagoric numarul, acesta este real. La obtinerea lui s-a folosit un program pe calculator construit special pentru a epuiza toate posibilitatile de combinare. Numarul final generat de calculator a fost cel mai sus mentionat. 
  • Piesele produse la inceputurile LEGO®, se potrivesc cu cele produse in timpurile noastre. Daca aveti deci un set de colectie, puteti face testul!

Spor la construit!