Biscuiti pentru Mos Craciun: retete savuroase

Draga Mosule...toate scrisorile compuse de cei mici incep cu aceasta formulare. Decembrie aduce multa bucurie pe chipurile copiilor si multe amintiri frumoase in sufletele adultilor. Este luna in care cadourile si faptele bune sunt cuvantul cheie.

Suntem siguri ca cei mici si-au pregatit deja o lista consistenta de cadouri pe care le doresc de la Mosul, insa despre asta vom vorbi in alt articol. Acum sa ne concentram pe...cum anume il intampinam pe Mos Craciun? Cu lapte cald si prajituri, nu-i asa?

Cum ar fi ca anul acesta sa il asteptati cu fursecuri, biscuiti si prajituri facute chiar de voi? V-am pregatit cateva retete care vor face Mosul bucuros.

Biscuiti din aluat fraged

Nu aveti cum sa ratati aceasta reteta! Mosul trebuie neaparat sa guste! Aveti nevoie de 100 de grame de unt la temperatura camerei, 100 de grame de faina, 100 de grame de branza de vaci si 50 de grame de zahar brun, sirop de agave, pasta de curmale, melasa sau ce altceva doriti sa folositi pentru a-i indulci. Si cantitatea poate varia in functie de preferinte. Framantati ingredientele pana ce obtineti o coca pe care mai apoi o intindeti pe blatul de lucru presarat cu faina pentru a nu se lipi. Decupati in formele dorite si coaceti la cuptorul preincalzit la 200 de grade pret de 25-30 de minute. Veti obtine niste biscuiti deliciosi pe care speram sa nu ii mancati pana vine Mosul.

Biscuiti cu unt de arahide

Lucram la fel, fara cantitati exacte! Amestecati o masura faina, un praf de sare si jumatate de plic de praf de copt sau unul intreg in functie de cata faina folositi. In alt bol amestecati unt moale taiat cubulete, unt de arahide si zahar bun. Mixati pana obtineti o crema pufoasa, omogena. La final adaugati un ou intreg si continutul unei pastai de vanilie. Turnati crema peste faina, din nou amestecati pana obtineti o compozitie ce poate fi modelata. Formati bilute pe care le asezati pe foaie de copt si la cuptor cu ele. Aveti grija sa nu le tineti mai mult de 10, 15 minute la 200 de grade pentru a nu se arde.

Fursecuri moi cu fulgi de ciocolata

Noua deja ni s-a facut pofta! Yum! Simple de facut si rapide, fursecurile vor fi devorate pana la ultima firmitura. Aveti nevoie de unt, zahar brun, vanilie si un ou. Puneti cantitati la alegere si amestecati pana obtineti o crema omogena. In alt bol amestecati faina cu praf de copt si esenta de vanilie. Uniti cele doua compozitii pana obtineti o pasta ce poate fi modelata cu mana. Daca mai este nevoie, adaugati faina sau unt, in functie de ce mai lipseste pentru a obtine consistenta perfecta. Formati bilute pe care mai apoi le aplatizati si pe deasupra presarati fulgi de ciocolata. Coaceti la 200 de grade in jur de 30 de minute pana acestea devin usor aurii si gata! Un pahar de lapte cald si Mosul poate sa vina sa guste.

Va plac retetele noastre? Noi le-am testat pe toate si sunt foarte gustoase! Cu ce planuiti sa il asteptati pe Mos Craciun anul acesta?