Camera copilului: cele mai inspirate culori

Sunteti in asteptarea lui bebe si ati ajuns la capitolul camera lui sau aveti deja un copil si vreti camera sa le redecorati ? Nu stiti ce culori sa alegeti pentru pereti? Dar mobila? Sa fie roz, albastra, alba, verde? Poate culorile lor preferate, sau ale voastre, sau poate niste picturi ar fi potrivite? Sunt foaaaarte multe intrebari pe care suntem sigur ca ni le-am pus cu totii si decizia a fost foarte grea atunci cand a trebuit sa decoram camera copilului.
Va venim in ajutor cu cateva idei care vor fi atat pe gustul parintilor cat si al copiilor. Va garantam!
Asadar, ce culori sa alegem pentru camera celui mic?

Tonurile neutre si culorile de pamant au proprietatea de a da senzatia de calm daca sunt folosite corect intr-un spatiu. Puteti opta pentru bej, tonuri de gri deschis si accente aramii sau bronz. Combinatia este foarte reusita. Spre exemplu, puteti varui peretii bej, iar mobila poate fi gri perlat cu accente de maro roscat, spre exemplu. Alegeti tonuri calde, luminoase si nu va fie teama sa le combinati. Pot fi mai multe accente laolalta, nu trebuie sa va rezumati neaparat la unul, cu conditia ca ele sa fie din aceeasi gama.

Albul nu se va demoda niciodata. El este mereu o optiune de actulitate insa aveti grija la cateva mici detalii. Nu alegeti alb optic peste tot deoarece poate fi obositor pentru ochi ci imbinati mai multe nunate precum alb murdar, alb sidefat, crem. Ele dau senzatia de spatiu insa reusesc totodata sa contureze foarte bine incaperea daca puneti accentele acolo unde trebuie. Si prin accente ne referim la alte culori precum roz prafuit sau verde pal. Puteti opta fie pentru un perete in aceste culori sau cu elemente pictate in roz prafuit sau verde pal ori pentru mobilier. Spre exemplu, puteti alege un pat alb cu tablie verde si e tot ce aveti nevoie pentru a transforma camera intr-una care emana veselie si buna dispozitie.

Bleu si verde foarte deschis sunt iarasi printre castigatoare. Nu impreuna, ci separat, pot face o treaba extrem de buna. Exista specialisti care spun ca bleu poate avea un impact emotional pozitiv asupra copiilor. Puteti opta pentru un tavan in culoarea cerului, iar peretii si mobila sa fie in subtonuri.

Verdele simbolizeaza viata si energie. Puteti varui peretii verde pal si alegeti ca restul sa fie alb. Combinatia este minunata. Accente vesele puteti pune prin alegerea unui covor colorat sau a unor draperii ori decoratiuni.

Rozul prafuit este si el o alegere inspirata pentru camera copilului. Aveti grija sa nu fie totusi, prea mult roz. Puteti varui un singur perete sau puteti alege ca mobila sa fie o imbinare de alb cu roz sau gri perlat cu roz.

Orice combinatie de culori ati alege dintre cele mentionate, puteti oricand sa veniti cu un element surpriza cum ar fi o pictura pe perete sau niste norisori pufosi pe tavan.

Lasati-va imaginatia sa zburde si daca cei mici sunt la varsta la care incep sa aiba preferinte, implicati-i fara ezitare. Rezultatele pot fi spectaculoase.
Voi ce culori ati ales pentru camera copiilor? Cum sunt decorate?