Cand o sa fiu mare, Episodul 10

Cum o sa arate o zi din viata mea de adult?

Cu siguranta nu mai este niciun secret ca atunci cand eram copii ne doream sa devenim adulti si acum, la maturitate, am da orice sa mai retraim macar o zi din copilaria noastra. Se pare ca nimic nu s-a schimbat si micutii nostri au aceeasi dorinta pe care o aveam si noi si anume, aceea de a creste mai repede. Iata cum cred ei ca va arata o zi din viata lor de adulti.

Ivan (5 ani) ne spune ca “eu abia astept sa ma fac mare. Cat de mare, Ivan? Nu stiu. Sa am 15 ani.  O sa fie mai frumos atunci pentru ca o sa-mi cumpar o masina adevarata si o sa conduc in Africa de Sud si in Africa de Nord in fiecare zi. O sa fiu foarte ocupat. Ivan, dar la 15 ani nu poti sa conduci. Si la 15 ani esti tot copil. Da? Bine. Atunci abia astept sa am 100 de ani. Sau nu, mami. Cred ca atunci o sa fiu batran, nu-i asa? Da, Ivan! Vei fi batran. Atunci cand o sa fiu de varsta lui tati. Abia astept sa am si eu varsta lui. El este sigur adult pentru ca are carnet si conduce. Tati are 40 de ani. Inseamna ca la 40 de ani o sa fiu adult? Da Ivan, cu siguranta o sa fii adult la aceasta varsta insa poti sa fii si la 18 sau 20 sau 30 de ani. Ah, e bine mami! Abia astept sa plec in Africa cu masina mea mare si sa vad elefanti.”

Sasha (8 ani), un rebel declarat si in epidoadele anterioare, ne spune ca “eu o sa fac ce vreau. O sa ma uit la reclame o sa vreau si o sa fiu prezentator la cele mai importante jurnale de stiri, cele de la 7 seara si 1 noaptea. A, si nu cred ca o sa mai am asa mult timp pentru voi. Probabil o sa fiu ocupat de dimineata pana seara cu sotia mea, cu jobul si cu copiii. Nu cred ca o sa mai am mult timp sa va vizite. Imi pare rau, mama!” Iti apreciem sinceritatea debordanta, Sasha, insa speram sa iti faci timp si la maturitate, pentru parintii tai. 

Iris (3 ani) ne spune simplu: “eu o sa fiu foarte ocupata cu papusile mele. O sa am foarte multe si o sa le spal si vopsesc pe toate. Nu o sa mai merg la gradinita pentru ca nu o sa mai am timp. O sa mai am timp doar pentru copiii mei, papusile. Si pentru carti.” Iris iubeste foarte mult cartile si adora sa le rasfoiasca si sa i se citeasca. 

O zi din viata voastra de adulti, oare cum arata? Chiar suntem nerabdatori sa aflam ce lucruri interesante faceti si cum decurge totul intr-o zi normala.
Asteptam sa ne povestiti si nu uitati sa ii intrebati si pe cei mici cum cred ei ca va arata o zi din viata lor de adulti.