Cand o sa fiu mare, Episodul 11

Cand o sa fiu mare o sa-mi indeplinesc visul…?

Daca facem un mic exercitiu de imaginatie, cu siguranta ne amintim ce visam noi sa facem cand vom fi mari. Unii dintre  noi ne doream sa zburam, altii sa fim inventatori sau poate ne doream o casa maaaare maaaare sau o camera cu multe jucarii fara sa stim ca atunci cand vom fi adulti acestea nu ne vor mai fi de mare folos. Vrem sa vedem ce  vis isi doresc Sasha, Ivan si Iris sa isi indeplineasca atunci cand vor fi adulti.

Sasha (8 ani) ne spune ca “cel mai mare vis al meu este acela de a fi prezentator de stiri. Imi doresc foarte mult sa apar la televizor si tu, mami, sa imi scrii stirile. Cum faci si acum doar ca special pentru vine. Vai, Sasha, ar fi o onoare! Si stai, ca nu am terminat. Vreau sa am propriul meu jurnal si propria mea televiziunea. O sa fiu foarte bogat cand o devin adult si o sa imi cumpar eu ce televiziune vreau fara sa ma intereseze cat costa.” Ne dorim ca visul tau sa se implineasca, Sasha.

Ivan (5 ani): “visul meu cel mai mare este sa fiu pilot de curse si politist atunci cand cresc. Pai si pilot si politist? Dar cu ambulantierul ce s-a intamplat? Pai si ambulantier. Adica vreau sa conduc orice masina merge cu viteza foarte foarte mare si are sirena. Cand ma grabesc eu pot sa bag viteza si sa depasesc pe toata lumea fara sa iau amenda. Se pare ca avem un mic vitezoman in devenire. Dar nu ti se pare cam periculos, Ivan, sa fii pilot de curse? Nu, mami! Pai atunci vrei sa fiu motociclist? Mie asta mi se pare periculos tare. Ivan, sa stii ca tot ce implica viteza este periculos. Trebuie sa fii prudent! Bine, mami. Asa o sa fac!”

Iris (3 ani): “eu nu am niciun vis. Sau poate am dar nu vreau sa ti-l spun ca e cu capcauni. Cum asa, Iris? Dar ce sunt capcaunii? Sunt niste monstri mari si urati si eu cand ma fac mare o sa ii fac sa dispara sau o sa ii transform in soricei. Iris, tu imi raspunzi din povesti. Spune-mi altceva. Care este visul tau cel mai mare pe care vrei sa ti-l indepinesti atunci cand vei fi mare? Pai vreau sa fiu balerina. Si de unde stii ca o sa ti placa baletul? Tu nici macar nu mergi. Pai nu merg dar o sa ma duci tu in curand.” 

Copiii nostri au scopuri realizabile pentru viata de adult. Ai vostri ce vis isi doresc sa isi indeplineasca la maturitate?