Cand o sa fiu mare, Episodul 5

Pentru ca suntem in luna cadourilor, ramanem in tematica si continuam seria Cand o sa fiu mare cu episodul 5, unde vom afla in secundele ce urmeaza cam ce cadouri si-ar dori copiii sa primeasca de la Mos Craciun atunci cand vor fi mari.
Asta inseamna ca vraja nu se va spulbera nici la maturitate si ei vor continua sa creada in magia Mosului.
Oare cei mici isi pregatesc listele de pe acum pentru atunci cand vor creste? Noi credem ca da. Voi ce ziceti? Va invitam sa savurati alaturi de noi raspunsurile hazlii pe care le-am primit.

Ce cadouri o sa ii cer Mosului cand o sa cresc?
“Eu imi doresc un aspirator de adulti, mare cu care sa pot sa fac curat cand vreau. Mami ma lasa cu aspiratorul ei dar nu mereu si mie imi place foarte mult sa strang praful si firmiturile”, ne spune Carina, o harnicuta de numai 4 anisori. Mami, te rugam sa o lasi pe Carina sa aspire ori de cate ori isi doreste! Dar crezi ca atunci cand vrei creste mare iti vei mai dori sa faci curat? Da! Un da hotarat a rostit fetita. “Sigur! Imi place zgomotul de la aspirator si vreau sa il bag singura in priza dar mami si tati nu ma lasa. Imi zic mereu ca este periculos. Of, abia astept sa cresc sa fac tot ce imi doresc!”

Iris, la cei 3 anisori ai ei isi doreste “cadouri cu un banisor mare mare de tot si tablouri de jucarie.” Ce este acela banisor mare, Iris? “Hmmm, scump. Cand sunt multi banisori este un cadou mare”. Nu stim exact cum anume a ajuns la aceasta concluzie dar o doza de adevar exista in cele spuse de ea. Tablouri de jucarie? Si ce vrei tu sa faci cu ele? “Eu vreau sa le dau cu lipici si sa le lipesc pe sus pe tavan si pe pereti. Si vreau sa fie tablouri cu flori, mari, dar de jucarie.” Avem, asadar, o mica iubitoare de arta. 

Sasha, un “tanar” de numai 7 ani ne raspunde pragmatic: “Nimic. Eu nu imi doresc nimic de la Mos Craciun. Vreau sa fiu sanatos.” Chiar nimic, nimic, Sasha? “Hmmm, poate un atlas mai mare de anatomie.” Un cadou educativ si neasteptat de la un pusti atat de mic. Ne bucuram sa descoperim copii iubitori de arta si carti.

Ivan, la cei 4 anisori si jumatate ai lui isi doreste “o masina foarte mare care sa mearga pana la cer.” Pana la cer, Ivan? O racheta adica? “Nu. O masina normala, cu 4 roti doar ca foarte mare si rapida care sa mearga pe sus si daca vreau eu sa poata sa ajunga in cer.” Se pare ca Ivan este la curent cu tehnologia deoarece prototipul unei masini “zburatoare” exista deja. Cine stie, poate ca atunci cand micutul nostru va deveni adult, aceasta masina chiar va exista si va fi comercializata. Orice este posibil.

Voi, dragi parinti, ce dorinte aveti de la Mosul? Ce ati vrea sa primiti? Dar copiii vostri la ce viseaza pentru atunci cand vor fi mari? Asteptam cu nerabdare raspunsurile voastre.