Cand o sa fiu mare, Episodul 7

 Unde o sa imi petrec cel mai mult timp?

Poate acum nu sunt prea incantati nici de mersul la gradinita ori la scoala, nici de mersul la bunici sau la padure sau din contra, adora vizitele la muzee sau parcuri insa, indiferent de preferinte, ne-am intrebat oare ce isi doresc cei mici cu adevarat?
Ni s-a parut interesant sa ii intrebam unde isi vor petrece cel mai mult timp atunci cand vor fi adulti si iata ca raspunsurile nu ne-au dezamagit.

Asadar, unde o sa iti petreci cel mai mult timp, Ivan, atunci cand vei fi adult? Eu o sa-mi petrec toata ziua, stii unde? La sediul de ambulanta unde o sa trimit oamenii care sunt bolnavi. Este  palpitant, nu-o asa, mami? Pai acolo o sa lucrezi tu? Da. Acolo o sa ma duc de dimineta pana seara  si o sa imi placa foarte mult. Nu o sa mai vreau sa ma duc acasa niciodata.” Nu ne-am lamurit daca Ivan vrea sa fie medic sau sofer pe salvare insa stim sigur ca adora ambulantele.

In contradictie cu Ivan care isi doreste sa salveze lumea, fratele lui mai mare, Sasha, are alte planuri pentru atunci cand va fi adult. “Eu o sa fiu in cluburi toata noaptea si o sa beau niste sucuri, la serviciuri si la televizor si o sa dansez pe ritmuri de dans. Mie imi place muzica foarte mult si acasa nu ma lasati niciodata sa o dau tare asa ca o sa ma duc in club cat o sa vreau eu cand o sa cresc.”  Un raspuns surprinzator, asa cum ne-a obisuit Sasha.

Iris ne spune ca ea o sa isi petreaca timpul in anotimpul iarna, atunci cand va fi mare. “Mie imi place iarna pentru ca este atata de frig si mie imi place frigul. Si ce se mai intampla iarna? Se face cald. Dupa frig se face cald. Si tot iarna vine Mos Craciun si primesc cadouri. Si facem om de zapada cu bunica mea Mica. Si o sa ma duc cu rucsacul la scoala si o sa ma joc cu colegii. O sa ma imbrac cu hainele tale, mami si o sa ma joc cu alti colegi pe strazi de-a cucu bau. O sa petrec cel mai mult timp la gradina zoologica si o sa ma mai duc mult acolo unde sunt papagalii colorati si fac poze cu ei si o sa ii prind pentru ca o sa am si eu aripioare. O sa-mi creasca si mie aripi si o sa zbor pe acolo pe unde se ascunde lenesul.” Banuim ca despre dragalasul sloth vorbeste. “Si lui o sa-i creasca aripi pentru ca va fi un lenes zburator.”

Voi unde v-ati dori sa va petreceti cel mai mult timp? In lumea cu imaginatie? Suntem nerabdatori sa aflam si raspunsurile voastre.