Cand o sa fiu mare, Episodul 9

Lucruri pe care o sa le zic parintilor atunci cand o sa cresc

Ce va zic cel mai des micutii vostri? Ca vor ciocolata, nu-i asa? Este, cred, cea mai des fraza rostita de toti copiii cu varste cuprinse intre 2 si 7 ani. Dupa 7 ani banuim ca se servesc singuri, nu mai cer voie si de aceea nu mai intreaba. Am fi curiosi sa stim cum vad ei, totusi, viitorul? Ce anume va vor zice atunci cand vor creste? Noi avem trei raspunsuri pe masura. Va invitam sa ne amuzam!

Sasha (7 ani) ne spune ca “atunci cand o sa fiu mare, adica pe la 20 de ani, o sa va spun cat de mult va iubesc si ce mama buna esti tu mami si tu tati, ce rabdator esti.” Vai, Sasha, ne-ai inmuiat inimile. “Of, glumeam mami! Cum sa va spun asta? Nu sunteti cei mai buni parinti din lume. Glumeam iar.” Sasha, poti sa raspunzi serios? “Bineee. Da, va iubeesc pe amandoi, dar asta stiti deja ca va mai zic uneori. Cand o sa am 20 de ani lui mami o sa ii spun ca nu imi place deloc culoarea ei de par. Probabil va fi alba iar lui tati o sa ii zic sa imi dea masina lui sa o conduc.’’ Sasha este mereu pus pe glume asa ca nu ne surprinde deloc raspunsul lui. Ne amuza copios felul in care isi formuleaza raspunsurile. Nu cred ca este la fel de amuzant si pentru parinti, insa.

Ivan, fratele mai mic de 5 ani ne spune ca “eu atunci cand o sa cresc si o sa fiu batran, dar nu foarte batran, pe la 18 ani, o sa va zic ca eu am spart parfumul lui mami si nu Yuri.” Yuri este motanul familiei care aparent  a fost invinovatit pentru o fapta pe care nu a comis-o. Aha, Ivan! Deci tu ai fost faptasul. “Nu mami, nu am spart eu. Yuri a spart parfumul. Eu doar ti-am raspuns la intrebare. Nu este adevarat ce ti-am zis. O sa iti povestesc eu mai multe cand imbatranesc. Cand o sa am 18 ani o sa iti spun o gramada de lucruri.” Asteptam cu mare interes sa ajungi la 18 ani, Ivan! 

Iris (3 ani) ne raspunde cu inocenta ei caracteristica. “Dar eu nu vreau sa cresc cand o sa ma fac mare. Vreau sa fiu fetita lui tati in continuare si sa raman mica.” Doar fetita lui tati, Iris? “Da, mami dar stii ca eu te iubesc si pe tine. Eu nu o sa va spun nimic niciodata pentru ca eu nu o sa cresc. O sa imi creasca doar parul si o sa fiu ca Rapunzel insa o sa raman cu corp mic.” Ne-am lamurit cum sta treaba. Este clar ca de la Iris nu putem afla niciun secret. Spun totusi sa mai revenim cu intrebarea aceasta peste cativa ani. Poate aflam ceva.

Voi ati facut testul cu copiii vostri? Oare ei ce lucruri vor sa va zica atunci cand vor creste? Declaratii de dragoste, recunostinta, boacane? Asteptam sa ne surprindeti cu raspunsurile lor.