Carti fascinante de stiinta pentru copii

De ce? Intrebarea ce sta pe buzele tuturor copiilor. Hraniti-le curiozitatea cu informatii din toate domeniile care prezinta interes pentru ei si incercati sa ii ajutati sa inteleaga cat mai multe concepte.

Care este cea mai buna modalitate de a le explica pe intelesul lor lucurile? Cartile, desigur! Suntem siguri ca ele nu vor fi interesante doar pentru cei mici ci si pentru adulti. Intotdeauna mai exista ceva nou de aflat, nu-i asa?

Nu va faceti griji ca sunt prea mici sa afle informatii din anumite domenii. Creierul copiilor este precum un burete asa ca daca vor sa se familiarizeze cu fizica cuantica sau cu anatomia ori chimia, incurajati-i sa faca asta si ajutati-i prin a le prezenta informatia pe intelesul lor.

Iata o serie de carti fascinante ce promit celor mici sa fie prieteni de nadejde in drumul cunoasterii:

Enciclopedia cunoasterii. Stiinta

Descopera cum se leaga atomii, de ce sunt diamantele atat de dure, de ce se indoaie metalele si cum se formeaza cristalele si rocile. Explorati energia fortelor din univers si descoperiti secretele vietii intr-o padure tropicala. Noi abia asteptam sa rasfoim aceasta enciclopedie.

 

Stiinta distractiva

Ideea de stiinta a fost asociata mereu cu teorii grele si notiuni pe care multi nu le inteleg. Lucurile nu sunt chiar asa in realitate. Stiinta poate fi surprinzatoare, interesanta si mai ales distractiva. Depinde de forma in care este impachetata. Aceasta carte cuprinde 50 de modalitati prin care cei mici se pot distra si invata notiuni precum forta, presiunea atmosferica, inertia si moleculele. Fiti pregatiti sa descoperiti multe trucuri intresante in aceasta carte.
 

Spune-mi stiinta si inventii!

O enciclopedie Larousse bine ilustrata si documentata, care cuprinde raspunsurile la mai mult de 200 de curiozitati pe care le au copiii in legatura cu stiinta si inventiile. Vor afla, astfel, cine a inventat busola, bretelele sau primul alfabet. Lista nu se opreste aici. Va invitam sa o descoperiti.


Vreau sa fiu om de stiinta, de Claudia Martin

Pe langa faptul ca sunt curiosi, cei mici au si calitatile necesare de a fi veritabili detectivi. Aceasta carte le va pune perspicacitatea la incercare. O serie de activitati si experimente stiintifice asteapta sa fie descoperite.

 

Sclipiri de geniu. Newton si legea universala a gravitatiei de Luca Novelli

Cel mai distractiv mod de a ne apropia de stiinta si de a cunoaste marile personalitati care au marcat istoria omenirii am stabilit deja ca este prin intermediul cartilor. In Sclipiri de geniu se reunesc cei mai importanti oameni de stiinta din toate timpurile si isi povestesc viata sub forma unui jurnal ilustrat intr-o maniera amuzanta.

 

Micii eroi. Leonardo da Vinci

Marele da Vinci nu mai are nevoie de prezentare, suntem siguri. Modul in care a facut el lucurile in toate domeniile: stiinta, inginerie, arhitectura, pictura, filosofie este unul deosebit. Cartea merita o atentie speciala si cu siguranta ii va fascina pe cei mici.

 

Cartea mecanismelor simple. Proiecte si activitati care fac stiinta distractiva de Kelly Doudna

Ii ajuta pe cei mici sa invete despre 6 mecanisme simple: parghia, planul inclinat, pana, surubul, roata si osia si scripetele. Copiii vor putea sa isi construiasca singuri mecanisme simple. Fiecare activitate include poze si indrumarile necesare pentru a intelege modul de functionare.

Lista nu se opreste! Puteti gasi si alte carti interesante despre stiinta aici.