Carti interesante de citit in vacanta, pentru adulti

A venit vacanta, cu trenul din Franta, hai parinti la joc, nu, nu aruncati cartile pe foc.
Desi la adulti notiunea de vacanta nu e chiar aceeasi cu cea a copiilor, credem ca exista timp pe care cei mari si-l pot aloca unei activitati atat de placute si relaxante cum e cititul. Asadar, ne-am gandit sa va facem o recomandare de lecturi pentru toate gusturile, pentru concediu sau pentru acele momente libere din zi in care vreti sa evadati si sa va lasati purtati de imaginatie.

Atitudinea este totul, Jeff Keller
Sunt dimineti in care va ganditi cu groaza ca trebuie sa mergeti la birou? Sentimentul de nefericire si senzatia de oboseala va coplesesc si simtiti in majoritatea timpului ca ati renuntat la visele voastre? Ce vrea autorul prin aceasta carte este sa ne invete faptul ca atitudinea este cea care ne poate schimba perspectiva, asadar viata. Este totul in controlul nostru si educandu-ne sa vedem si partea pozitiva a lucrurilor vom reusi sa devenim puternici, sa ne construim fericirea si sa ne schimbam destinul. 

Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman
O carte pe care suntem siguri ca o veti devora pana la ultima pagina, in mai putin de un weekend. Scrisa de doctorul si terapeutul Gary Chapman, cartea se vrea a fi un jurnal al unor sesiuni de terapie care ne va face sa reflectam la tot ceea ce inseamna relatii interumane, la cum ne raportam la celalat intr-o relatie si ne va ridica o gramada de intrebari. Scopul cartii este acela de a ne face sa ne gandim in care dintre cele 5 limbaje ale iubirii ne incadram si cum am putea sa ne imbunatatim relatia cu cel drag. 


Tatuatorul de la Auschwitz, Heather Morris
Un roman cutremurator, bazat pe intamplari reale care cu siguranta va starni emotie puternica in fiecare cititor. Povestea lui Lale Sokolov, cel care a fost tatuator la Auschwitz a devenit unul dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului si este totodata un testament al dragostei si umanitatii in vremuri tragice.


Zuleiha deschide ochii, Guzel Yakhina
Romanul de debut al autoarei Guzel Yakhina este unul relaxant, usor de parcurs ce imbina fictiunea cu elemente religioase, sociale, politice si etnice din anii `30. Actiunea incepe intr-un orasel tatar unde Zuleikha este trimisa in exil dupa ce sotul ei este ucis de comunisti. Viata personajului dupa ce este martora la asasinarea sotului, se transforma intr-una care cuprinde personaje multe si distincte. Va lasam pe voi sa descoperiti parcursul evenimentelor din acest minunat roman.


Gateste in 15 minute cu Jamie, Jamie Oliver
Daca tot este vacanta, ce-ar fi sa facem o incursiune in lumea culinara? Va propunem o carte de bucate reinterpretata, scrisa de celebrul bucatar Jamie Oliver. Suntem convinsi ca ati incercat deja cel putin o reteta de la el. Scrise simplist dar atragator, retetele vor face burticile fericite atat ale celor mari cat si ale prichindeilor. Noi am rasfoit deja cartea si...ne-am lins pe degete. Chiar este un ajutor de nadejde pentru intreaga familie in ceea ce priveste mancarea si prepararea acesteia. Puteti gati rapid, zilnic urmand instructiunile retetelor cuprinse in Gateste in 15 minute cu Jamie. 


Voi ce alte carti aveti pe lista? Pe cele propuse de noi le-ati citit deja? Cum vi se par?