Cartile cu tematica de iarna, ideale pentru cei mici

Povesti la gura sobei, miros de portocale proaspete si brad, cozonac delicios, zapada si multi colindatori...o imagine perfecta a copilariei, nu-i asa? Ne amintim cu totii magia lunii decembrie pe vremea in care eram copii si am vrea, parca, sa readucem totul in atmosfera din prezent. Ne-am dori ca cei mici sa aiba parte macar de un Craciun in stilul celor care erau candva. Poate nu putem reface exact acea atmosfera insa putem sa ne bucuram de povesti minunate care ne vor purta imaginatia in minunata lume a copilariei.

Iata o selectie de carti care va promitem ca vor fi indragite atat de pitici cat si de parinti si cu siguranta vor fi citite de multe ori. Cartile cu tematica de iarna au calitatea de a ne transpune intr-o lume cu totul si cu totul speciala unde orice este posibil.

Leti si Luca. A venit iarna de Ruth Wielockx

Ce adora toti copiii sa faca atunci cand vine iarna? Sa iasa la zapada, desigur! Personajele noastre, gemenii Leti si Luca, se pregatesc sa iasa la joaca in gradina. Isi pun cele mai groase hainute, cizmulite si manusi si merg impreuna sa dea apa si mancare pasarelelor. Dar stai! Oare ce urmeaza sa se intample? Va lasam pe voi sa descoperiti in paginile cartii.

Aventuri de iarna cu Max de Christian Tielmann, Sabine Kraushaar

A nins si asta nu inseamna decat un singur lucru! Max este fericit! In sfarsit, isi poate incerca noua sanie si isi poate construi un adevarat iglu alaturi de Paula si Felix. Dar ce altceva mai urmeaza sa faca Max? Va lasam sa cititi cartea si sa participati alaturi de personaj in minunata lui aventura.

Un minunat cantec de Craciun de Annette Amrhein

Sunteti curiosi sa vedeti ce anume fac animalele din padure atunci cand cade prima zapada? Va putem spune doar ca asteapta si ele cu nerabdare Craciunul si cadourile de la Mos Craciun. Dar oare cum se decid ele sa il astepte pe Mos? Au vreo surpriza pentru el? Ramane sa aflati totul de la Veverita Jojo care este nerabdatoare sa va povesteasca.

 O mult asteptata scrisoare de Craciun de Annette Amrhein, Sabine Straub

Mai sunt doar cateva zile pana la Craciun iar pasarile din padure sunt foarte ocupate sa livreze toate scrisorile si felicitarile. Ce isi doreste, oare, ratonul Puck cel Mic? Sunteti curiosi sa aflati? Noi da! Va invitam sa cititi cartea si sa ne povestiti si noua. Asteptam cu sufletul la gura!

Doctorul Miez - O minune de Craciun

Doctorul Miez – O minune de Craciun este o carte cu totul si cu totul altfel. Cuprinde in paginile ei o multitudine de imagini colorate ce vor capta atentia intregii familii. Ele nu fac altceva decat sa completeze foarte bine povestea in care Doctorul Miez este implicat. Oare despre ce este vorba?

Surprizele din bradul de Craciun de Anette Thumser

La radacina batranului stejar, bursucii, veveritele, iepurasii, bufnitele si soriceii sunt foarte ocupati cu ultimele pregatiri pentru Craciun. Mirosul puternic de turta dulce si sunetul melodios al colindelor ii face pe toti foarte bucurosi. Dar oare ce surpriza vor sa pregateasca anul acesta spiridusul Lorin si prietenul lui, Fursec, pentru locuitorii padurii? Nu va spunem! Vrem sa aflati chiar voi despre ce este vorba.

Noi suntem mari fani ai cartilor cu tematica de iarna si nu va putem descrie in cuvinte bucuria pe care o resimtim atunci cand le citim copiilor din ele. Va lasam sa descoperiti selectia noastra de carti si sa alegeti ce va place! Spor la citit!